Vágólapra másolva!
A 84 kg-os Fodor Zoltán a döntőben is győzött, a 120 kg-os Deák Bárdos Mihály ugyanakkor kikapott, így második lett szombaton a kötöttfogású birkózók szombathelyi Golden Grand Prix-versenyén.

A pekingi olimpián ezüstérmes Fodor a fináléban a grúz David Karcavával találkozott, s két menetben nyert. Az FTC sportolója és riválisa az első menetben a frissen bevezetett új szabályok szerinti másfél perces álló helyzet után 0-0-ra álltak, ezek után a magyar birkózó ment le térdelőhelyzetbe, melyet remekül kivédekezett, így vezetéshez jutott. A második két percben is a parter döntött, ám Fodornak sikerült megpörgetnie leküldött ellenfelét, ami GP-győzelmet ért a számára.

A nehézsúlyú ötszörös világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Deák Bárdos a török Riza Kayaolppal mérkőzött szombat este az Aréna Savariában. A délelőtt nagyszerűen birkózó magyarnak ezúttal nem jött ki a lépés, az első szakaszban fél perccel a vége előtt 0-0-nál neki kellett térdelnie, s riválisa nagyszerű, két pontot érő akcióval zsebelte be a részsikert. A pihenő után a folytatásban is akciómentes másfél perc következett, Deák Bárdos azonban nem tudott mit kezdeni a lehetőségével, Kayaolp jól védekezett partehelyzetben, s ezzel megnyerte a szombathelyi viadalt.

Két bronzéremnek is örülhettek a kilátogató magyar nézők a viadal első napján, ugyanis a 74 kg-os Kun Renátó a lengyel a Julian Kwit, a 84 kilós Dajka Zsolt pedig a török Ahmet Yildrin ellen tudott nyerni a harmadik helyért rendezett vigaszági fináléban.

Eredmények, döntők:
60 kg:
Rovsham Bajramov (azeri) - Joe Betterman (amerikai) 2-0 (1-0, 3-1)
74 kg:
Selcuk Cebi (török) - Alikszandr Kikimov (fehérorosz) 2-1 (1-0, 0-2, 1-0)
84 kg:
Fodor Zoltán - David Korcham (grúz) 2-0 (1-0, 1-0)
120 kg:
Riza Kayalop (török) - Deák Bárdos Mihály- 2-0 (2-0, 1-0)

Vasárnap az 55, a 66 és a 96 kg-os kategória küzdelmeire kerül sor.