Vágólapra másolva!

Pálvölgyi Miklós az öttusázók szövetségi kapitánya

Pálvölgyi Miklóst nevezte ki az öttusázók szövetségi kapitányává a sportág hazai szövetségének (MÖSZ) elnöksége. Megbízatása a jelenlegi olimpiai ciklus végéig szól. Pálvölgyi a férfi és a női válogatottért is felel, de a MÖSZ vezetősége felkérte arra, hogy jelöljön két közvetlen segítő szakembert maga mellé.

A szövetség elnöksége október 15-i ülésén arról döntött, hogy pályázatot ír ki a kapitányi poszt(ok)ra, vagyis nem hosszabbította meg automatikusan Pálvölgyinek, a férfi, illetve Kulcsár Antalnak, a női válogatott szakvezetőjének az előző olimpiai ciklus végével lejáró megbízatását. A november 28-i határidőig négyen jelentkeztek, köztük volt Pálvölgyi. A február 11-én megválasztott új elnökség új szakmai bizottságot állított fel, amely a korábbi pályázatot is figyelembe véve készítette elő javaslatát.

Pécsi Gábor főtitkár arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a pénteki elnökségi ülésen egyhangú döntés született, a szövetség vezetősége úgy ítélte meg, hasznos, ha egy kézben összpontosul az irányítás, a koordináció.

"Még gondolkozunk azon, hogy minek nevezzük a két segítőt, de az biztos, hogy egyikük a székesfehérvári Alba Volántól kerül ki" - mondta Pálvölgyi. "Azon vagyunk, hogy minél hamarabb legyenek szakmai programjaink, álljon össze a versenyeztetés, és ismét egységes magyar öttusa vegye fel a versenyt a külföldiekkel."