Vágólapra másolva!
A portugáliai edzőtáborban lett rosszul, s kórházba szállítás közben elhunyt Kamila Skolimowska, a lengyelek olimpiai bajnok kalapácsvetőnője.

Súlyos veszteség érte a lengyel atlétikát, 26 évesen elhunyt Kamila Skolimowska, olimpiai bajnok kalapácsvetőnő. Sydney bajnoka, aki szerepelt a tavalyi pekingi olimpián is, a portugáliai edzőtáborban jelezte, nem érzi jól magát, s elájult. Azonnal a Vila Real de Sano Antonio kórházba szállították, ám útközben ismét eszméletét vesztette, s hiába küzdöttek életéért az orvosok, nem tudtak segíteni rajta.

"Kedden Kamila már mondta, hogy fájdalmat érez a lábában. Az orvosok szívrohamról beszélnek" - nyilatkozta csapattársa, Szymon Ziolkowski, aki szinten ott volt a portugáliai edzésen.

A legfrissebb orvosi jelentések szerint tüdőembólia okozhatta a sportolónő halálát.

Kamila Skolimowska 1982. november 4-én született Varsóban. Édesapja, Robert súlyemelőként versenyzett, részt vett az 1980-as moszkvai olimpián is, édesanyja, Teresa diszkoszvető volt. Legnagyobb sikerét a sydneyi olimpián érte el, ahol 71.16 méteres dobásával olimpiai bajnok lett, emellett Európa-bajnoki ezüsttel (2002 München) és bronzzal (2006 Göteborg) is büszkélkedhetett.

"Azt mondta nekem, Londonban a világ még hallani fog rólam" - emlékezett Piotr Nurowski, a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke.