Vágólapra másolva!

Jó napjuk volt a magyar bunyósoknak

Az Európa-bajnoki bronzérmes Ungvári István kivételével a többi magyar továbbjutott a Debrecenben zajló, 53. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny eddigi csütörtöki összecsapásain.

Kalucza Norbert kiválóan kezdett: a DVSC öklözője, aki az 54 kg-ban tett sikertelen próbálkozása után - ismét 51 kilósan - szeretné visszaszerezni a válogatott szakvezetésének bizalmát, igazi közönségszórakoztató meccsen győzte le a mongol Batsuren Battulgát. Óriási adok-kapok alakult ki, magyar szempontból örömteli, 23-19-es pontozással a végén.

Egy kategóriával feljebb Kalucza nagy ellenlábasa, a szegedi Oltványi Dávid a tőle megszokott védekező boksszal győzött a lengyel Rajnhold Bronboszcz ellen. Az 5-1-es pontozás mindent elárul a meccs képéről, tiszta "pofont" csak a bírók láttak...

Az 57 kg-ban magyar bajnok Mihály János a horvát Mirsad Ahmeti 10-8-as legyőzésével bizonyította ismételten, hogy ebben a súlyban a legjobb Magyarországon. A következő meccsén ugyanakkor nehéz dolga lesz, mert az oroszok világbajnoka, Szergej Vodopjanov vár rá az elődöntőben.

Könnyűsúlyban a hazai pálya minden előnyét élvező Eb-bronzérmes Varga Miklós egy percet sem töltött a szorítóban: a hajdúsámsoni ökölvívó a halászteleki Pipó Renátóval bokszolt, és nyert döntő fölénnyel az első menetben. A pekingi olimpiát is megjárt magyar öklöző pénteken, a következő körben az orosz Albert Szelimovval találkozik.

A késő esti mérkőzéseken a magyarok közül a félnehézsúlyú Szellő Imre biztosította részvételét a pénteki elődöntőben, mégpedig egy döntő fölényű győzelemmel az iráni Rozbahanival szemben. Szellőre pénteken az orosz Beterbijev vár, aki a nap meccsén a kubai Angellarduet-t verte szoros pontozással.

Bacskai Balázs (69 kg) és Darmos József (91 kg) is ott van a legjobb négy között. A két öklöző közül Bacskai meggyőző teljesítménnyel bizonyult jobbnak a litván Eduard Spakovnál, míg Darmos a fehérorosz Svarku ellen "szenvedte ki" a győzelmet. A 64 kg-ban a legjobb magyar, Klasz Árpád - Káté Gyula betegség miatt visszalépett - a francia Alexis Vastine ellen kapott ki 15-2-es pontozással.

Az elődöntők pénteken 14 órakor kezdődnek a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.