Vágólapra másolva!
Huszonhárom év után elváltak Mohamed Aida és az MTK útjai, ám az egyéniben vb-ezüstérmes és háromszoros vb-3., olimpiai negyedik helyezett, csapatban Európa-bajnok tőrvívó nem önszántából távozott a kék-fehérektől, elmondása szerint egyesülete csúnyán elbánt vele. Mohamed - aki gyermeket vár, de a decemberi magyar bajnokságon bizonyosan pástra lép - a Törekvésben folytatja a pályafutását, viszont továbbra is az eddigi mesterével, Solti Antallal készül majd.

"Huszonhárom éven át vívtam az MTK-ban, és a nehéz anyagi gondok ellenére mindig lojális voltam az egyesülethez. Tudva, hogy októberben lejár a zserződésem, szeptember végén felkerestem Farkas Ferenc ügyvezető elnök urat, és felvázoltam az elképzeléseimet. Időközben megkeresett a Honvéd, egy jobb ajánlattal, de úgy gondoltam, hogy nem dobhatom el az elmúlt huszonhárom évet. Így a szóbeli tárgyalásokat követően elfogadtam az MTK anyagilag kevésbé vonzó ajánlatát. Amikor azonban az aláírásra került volna a sor, az MTK szponzorhiányra hivatkozva váratlanul elállt a szerződéskötéstől. Mindezt úgy tették a vezetők, hogy tudták, másnap utazom a férjemhez Kanadába" - elevenítette fel a 2008-as év végére visszanyúló történetet Mohamed Aida pénteki sajtótájékoztatóján.

"Mondhatom nagyon elkeseredtem. Nem értettem, hogy a válaszadást miért húzták és halogatták az utolsó pillanatig, hiszen mindez pár nappal karácsony előtt történt, amikor az egyesületeknél lezárul az igazolási időszak. Óriási tanulság számomra, hogy a szó elszáll, az írás megmarad.... Szeretném felhívni valamennyi sportolótársam figyelmét arra, hogy írásban egyeztessenek és tárgyaljanak a klubokkal a részletekről. Soha sem gondoltam volna, hogy így jár el velem az az egyesület, amelyet huszonhárom évig szolgáltam..." - fogalmazott keserűen a tőrvívónő, akinek azonban rendeződött a helyzete:

"És ekkor jött a szerencse a szerencsétlenségben: a Törekvés SE. A történtek után felkerestem Stefanek Gertrúdot, a Törekvés szakosztályvezetőjét. A klub az utolsó utáni pillanatban nyújtott segítő kezet, bár a vezetők nem tudhatták, hogy milyen nagy bajban vagyok. Beliczay Sándor vezetőedzővel még december 23-án felkeresték Verbai Lajos urat, a X. kerület polgármesterét, aki támogatásukról biztosította az egyesületet, és így meg is köthettük a szerződést. Miután hazaérkeztem Kanadából, másnap már mentem is az új klubomba, és meghatódtam, milyen szeretettel fogadtak. Révész Máriusz országgyűlési képviselőtől még virágot is kaptam. Boldog vagyok, hogy Cseh Laci és Kovács Ági után én is azt a X. kerületet, Kőbányát képviselhetem, ahol ennyire fontos a sport, és támogatják is azt" - szögezte le Mohamed, aki ugyan klubot váltott, de eddigi mesterével, Solti Antallal dolgozik tovább. "Komolyan" azonban majd csak az év végétől, mert a 32 éves versenyző gyermeket vár.

"Megtiszteltetés, hogy a Törekvés Sport Egyesületéhez csatlakozhatam. Várakozással és izgalommal tekintek az elkövetkező négy év elé, bár rövid kihagyással kezdek: anyai örömök elé nézek, jelenleg a harmadik hónapban vagyok. Egyelőre nem tudom, hogy az októberi vb-n indulhatok-e, de a decemberi országos bajnokságon már mindenképp szeretném a Törekvést erősíteni. Biztos vagyok abban, hogy az anyaság csak még érettebbé és megfontoltabbá tesz. Mint ahogy a magyar vívónők bizonyították már nem egyszer, én is vallom, hogy az anyaság igenis kihozhatja a legjobbat belőlünk. Úgy érzem, én is erre az útra léptem, és most a legjobb helyen vagyok a Törekvés SE-nél, az utánpótlás-nevelés meghatározó klubjánál, ahol reményeim szerint hosszú távra tervezünk egymással. Ugyanis a londoni olimpián is vívni szeretnék" - árulta el Mohamed Aida.