Vágólapra másolva!
A Kroppach csapatával Tóth Krisztina fél lábbal már bejutott az asztalitenisz Bajnokok Ligája döntőjébe, és a másik ágról Póta Georgina is finálés lehet, bár a 3B Berlin elvesztette az elődöntő első felvonását. A visszavágók előtt Tóth a hét végén az európai Top 12 viadalon áll asztalhoz, s visszalépés esetén Póta is játszhat Düsseldorfban, ugyanis ő az első számú tartalék.

A hétszeres Európa-bajnok Tóth Krisztina jelenleg 25. a világranglistán, és a Top 12 versenyen az ötödik kiemelt lesz. A két Eb-arannyal rendelkező Póta Georgina a világranglistán a 45., az európai rangsorban pedig a 14., s mivel az előtte álló spanyol Shen Yanfei sérülés miatt lemondta a részvételt, még egy visszalépést kellene "kiszurkolnia", hogy az első tartalék szerepköréből bekerüljön a düsseldorfi torna mezőnyébe.

Az Európa-bajnoki címvédő női párosunk mindkét tagja Bajnokok Ligája-meccset játszott az elmúlt hét végén, s bár a maguk meccsét megnyerték, igazából csak Tóth örülhetett. Ő ugyanis a Kroppach együttesével 3-0-s győzelmet könyvelhetett el a holland Heerlen ellen, s bár a visszavágóra idegenben kerül sor, a továbbjutás gyakorlatilag már eldőlt. Tóth egyébként értékes győzelmet aratott, a világranglistán 20. hongkongi Lin Linget győzte le 3:2-re. Póta hiába nyert a 3B Berlinben, együttese hazai pályán 3-2-re kikapott az osztrák Linztől; ám ennek ellenére még nem dőlt el a párharc.

A Top 12 versenyen biztos indulónak számító, 2005-ben második helyen zárt Tóth Krisztinát Langweidben értük utol, és éppen a kilencszeres Európa-bajnok Bátorfi Csilla társaságában autózott, akivel párosban két, csapatban egy Eb-címet ünnepelt együtt. Egykori játékostársa azonban ma már az olasz válogatottat irányítja, és a hét végén az olasz-kínai Tan Monfardininek ad majd tanácsokat. Megjegyzendő, hogy ha marad a jelenlegi 12 fős mezőny, akkor az indulók között öt európai és hét kínai születésű (!) játékos lesz a "legjobb európaiak" seregszemléjén...

"Pénteken Csillával együtt utazunk Düsseldorfba, aznap este tartják a sorsolást, és az már bizonyos, hogy én a második kalapban leszek. Természetesen jobb lenne az elsőben lenni, de így sem panaszkodom, mert eléggé kiegyenlített a mezőny. A holland-kínai Li Jiao kicsit kiemelkedik, de múlt pénteken ő sem játszott igazán jól ellenünk. A magam részéről különösebb célt nem tűztem ki, az ember próbál játszani, és ha jól megy neki a játék, akkor bármi kisülhet belőle. De az az igazság, hogy most egy szörnyű baleset biztosan rányomja majd a bélyegét a versenyre, és mindegyikünk ennek a hatása alatt lesz... Az elmúlt hét végén a francia Mondeville csapata ETTU-kupa meccsre utazott volna Lengyelországba, de a párizsi repülőtérre vezető úton felborult a lányokat szállító kisbusz, a horvát válogatott Sandra Paovic valósággal kirepült az ablakon, és nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Nem tudjuk, hogy mi lesz vele... A pingpongos társadalom egy emberként imádkozik érte, és a Top 12 versenyen Boros Tamarával megpróbálunk valamit kitalálni, hogy demonstráljuk, vele vagyunk..." - fogalmazott Tóth Krisztina.

A Top 12 verseny indulói, nők: Li Jiao (holland), Liu Jia (osztrák), Li Qian (lengyel), Wu Jiaduo (német), Tóth Krisztina, Boros Tamara (horvát), Li Jie (holland), Dodean (román), Pavlovich (fehérorosz), Szamara (román), Tan Monfardini (olasz), Ni Xialian (luxemburgi)
tartalék: Póta Georgina