Vágólapra másolva!

Egyiptomi marhahús okozhatta a futó vesztét

Pozitív lett Simon Vroemen, a 3000 méteres akadályfutás Európa-csúcstartójának doppingtesztje. A holland NRC újság szerint a 39 éves futónál az A próba a tiltott listán szereplő metandienon használatát mutatta ki.

"Nem tudok magyarázatot adni az esetre" - mondta Vroemen. "Talán az a marhahús tartalmazott növekedési hormont, amit Egyiptomban ettem."

Amennyiben a B próba megerősíti az A teszt eredményét, Vroemen eltiltásra számíthat, s nem állhat rajthoz az olimpián. A holland atléta Athénban a hatodik helyen végzett, idén június 11-én Cottbusban 8:12.50 percet futott, ez ebben az évben a harmadik legjobb eredmény. A 8:06.91 perces Európa-csúcsot még 2002-ben érte el.

* * *

Négyéves eltiltást kapott Szung Hung-csüan kínai gyalogló, akinek szervezetében eritropoetinre bukkantak. A női 20 km-en az athéni olimpián 14., a tavaly vb-n 15. atléta büntetése 2012. március 25-én jár le.

Amint Csao Csien, a kínai doppingellenes ügynökség vezetőjének helyettese elmondta: 2008-ban június 20-ig Szung a nyolcadik kínai sportoló, aki fennakadt az ellenőrzésen. Összesen három atléta, két-két úszó és műúszó, valamint egy súlyemelő doppingolt.