Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt elégedetten nyilatkozott, miután szombaton egyhangú pontozással legyőzte az amerikai DeAndrey Abront és ezzel tizedik alkalommal megvédte a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét a drezdai gálán.

"Takarékoskodtam az erőmmel, nem kockáztattam feleslegesen. Az az érzésem, hogy a nagy meccsek még hátravannak a pályafutásomban" - mondta a 33 éves "Madár", aki immár 29/0-ás profi győzelmi mérleggel büszkélkedhet, közte 17 kiütéssel.

A dpa német hírügynökség szerint a hamburgi Universum istállót erősítő Erdei "takaréklángon, kímélő üzemmódban" küzdött, a mérkőzés pedig nem volt se drámai, se látványos. A 4300 néző ezért a 9. menettől fütyüléssel és pfújolással jelezte nemtetszését.

"Zsolt nagy bajnok, okosan bokszolt" - dicsérte legyőzőjét Abron, aki 17. találkozóján másodszor maradt alul. Véleményéhez csatlakozott a magyar öklöző edzője, Fritz Sdunek is: "A kiütés természetesen látványosabb, de nem kell mindig nagy kockázatot vállalni. Zsolt egyetlen komoly ütést sem kapott be, ez a lényeg."

Az Universum ügyvezetője, Stefan Braune már a jövőről beszélt: "Nagy meccseket akarunk tető alá hozni. Nemrég már majdnem sikerrel jártunk, Abron helyett ugyanis a WBA-világbajnok Danny Greent szerettük volna Zsolt ellenfelének, csakhogy ő visszavonult. A következő célunk az IBF-címvédő Antonio Tarver vagy a WBC trónján ülő Chad Dawson lesz."

A gála éjszakai - felhozó - meccsén a kispehelysúlyú Bedák Zsolt nyolc menetben, pontozással verte a mexikói Jorge Cardenast. Korábban Balzsay Károly technikai kiütéssel nyert a litván Mantas Tarvydas ellen, ezzel első alkalommal védte meg a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális címét.