Vágólapra másolva!
A 64 kilós Káté Gyula győzött, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé, a fiatal Mihály János ugyanakkor kikapott a Roseto degli Ambruzziban zajló első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótorna második napján.

Az MTK világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmese, aki hétfőn döntő fölénnyel győzött a legjobb 32 között, ezúttal a görög Kevorg Kalsztiannal csapott össze. A meccs az előzetes magyar reményeknek megfelelően alakult, Káté nagyon energikusan bokszolt, végig irányította a küzdelmet és végül 15-5-ös pontozással nyert.

Az 57 kg-ban szereplő Mihály nem volt ilyen sikeres. A fiatal versenyzőnek túl nagy falat volt az azeri Sanin Imranov, akitől sima, 25-4-es vereséget szenvedett. A 91 kilós Darmos József is kikapott a nyolcaddöntőben, bokszolónk a görög Iliasz Pavlidisztől szenvedett 15-5-ös pontozásos vereséget a 8 közé jutásért.

A kedden szorítóba lépett tíz magyar közül Bedák Pál (48 kg), Kalucza Norbert (51 kg), Varga Miklós (60 kg), Káté Gyula (64 kg) és Szili István (75 kg) nyert és továbbjutott a szerdai negyeddöntőbe, míg Darmos mellett Oltványi Dávid (54 kg), Mihály János (57 kg), Harcsa Norbert (69 kg) és Kurtucz Csaba (+91 kg) búcsúzott.