Vágólapra másolva!
A korábbi világelső Pete Sampras is pályára lépett és győzött a San Joséban zajló 436 ezer dollár összdíjazású férfitenisz-tornán, igaz, csak egy bemutató mérkőzésen.

A 2001-ben visszavonult 14-szeres Grand Slam-győztes amerikai csillag a világranglistán jelenleg 26. német Tommy Haasszal csapott össze és meglepően simán, 6:4, 6:2-re győzött.

A tudósítások szerint Sampras régi önmagát idézte, remekül adogatott, röptejátéka látványos és pontos volt, ezzel pedig többször talpra ugrasztotta a csarnok 8812 nézőjét. A meccset jól jellemzi, hogy Haas a második szett második játéka után már - talán kínjában - csak viccelődött és a "Kegyelmezz Pete" - felkiáltással esedezett könyörületért a játék végére két hatalmas ásszal pontot tevő Samprasnél.

"A szurkolók kedvéért visszajövök még, ám visszatérni nem fogok" - mondta a 36 éves sztár a mindössze 43 percig tartó meccs után. "Kellett egy kis idő, míg belejöttem, de aztán egész jól ment a játék. Persze azért nem szabad elfelejteni, hogy Tommynak ennél a meccsnél sokkal komolyabb feladatai vannak ezen a héten."

Sampras hosszú idő után tavaly novemberben játszott először bemutató mérkőzést, rögtön hármat is a világelső svájci Roger Federerrel. Kétszer kikapott, egyszer pedig nyert. A kiváló játékos legközelebb március 10-én a New York-i Madison Square Gardenben lép pályára újra Federer ellen.