Vágólapra másolva!

Ökölvívó-ob - meglepetések nélkül

Nem tartogatott meglepetést a Hajdúsámsonban zajló 84. férfi amatőr ökölvívó magyar bajnokság második napja, amelyen 36 negyeddöntős mérkőzést rendeztek.

Balzsay Károly szövetségi kapitány tájékoztatása szerint magas színvonalú összecsapásokat vívtak a versenyzők, a válogatottnál számításba vett öklözők szinte egytől egyig remekeltek.

Idő előtt nyerte meg mérkőzését Káté Gyula (64 kg) és nagy riválisa, Bacskai Balázs is, de Szili István (75), az olimpiai kvótás Szellő Imre (81), a Chicagóban negyeddöntős Darmos József (91), illetve Kurtucz Csaba (plusz 91) sem bízta a pontozókra a döntést.

A hazaiak válogatottja, a 60 kg-os Varga Miklós sem okozott csalódást, és a meccsére érkező közel ezer helybéli néző legnagyobb örömére "iskolaboksszal" verte ellenfelét.

Csütörtökön az alsóbb súlycsoportokban érdekelteknek még nem kellett szorítóba lépniük, így többek között a 2005-ben világbajnoki ezüstérmes Bedák Pálnak (51 kg), illetve az idei vb nyolcaddöntőjében a későbbi ezüstérmestől vereséget szenvedett Oltványi Dávidnak (54) sem.

Az országos bajnokság pénteken az elődöntőkkel folytatódik a hajdúsámsoni általános iskola aulájában.