Vágólapra másolva!
Mint ahogy arra számítani leheteni, Janics Natasa kétszeres olimpiai bajnok kajakos nem élt Fábiánné Rozsnyói Katalin felajánlásával, és hétfőn reggel nem jelent meg a tatai edzőtáborban, hogy újra korábbi trénere irányítása alatt készüljön a pekingi olimpiára. Stábunknak a mesteredző azt mondta, ezzel lezárta az ügyet, és megszólalt az egykori sikerpáros, Kovács Katalin is, aki előtt a történtek ellenére nyitva áll a lehetőség, hogy újra egy hajóba üljön Janiccsal.  

"Megtettem, amit lehetett, ennél többet nem tudok" - nyilatkozta Fábiánné Rozsnyói Katalin, miután a megadott időpontban hiába várták Janics Natasát Tatán.

A tréner még áprilisban veszett össze tanítványával, Janics azóta Szegeden készül, és úgy tűnik, ez most már így is marad az olimpiáig.


"Nem akarok több álmatlan éjszakát, lezártnak tekintem az ügyet. Még egy gesztust nem fogok tenni, így is felülmúltam magamat" - mondta a korábban zsinórban hatszor az ország legjobb edzőjnek választott szakember, aki májusban egyszer már adott egy ultimátott Janicsnak, a kétszeres olimpiai bajnok azonban akkor sem tért vissza a csapatába.

Fábiánnét korábban többször bírálták a versenyzőivel való bánásmódja miatt, ő azonban nem hibáztatja magát a kialakult helyzetért, sőt. "Úgy kell, hogy fogalmazzak: én vagyok a nemzeti kincs, mert én mindig odaállok, és megpróbálok mindent helyesen megoldani" - mondta.

Arra a felvetésre, hogy mit szólna hozzá, ha Kovács Katalin mégis Janicsot választaná páros partnenének, a mesteredző annyit mondott: az az ő dolga. Fábinné ugyanakkor szkeptikus az egykori álomduóval kapcsolatban: "Azt felejtik el, hogy elmúlt négy év" - utalt arra a korábbi nyilatkozatára, hogy a Kovács, Janics páros alkalmasint már nem tudná megközelíteni athéni formáját.

A huszonháromszoros világbajnok Kovács a jövőről egyelőre nem beszélt, szavain azonban szintén az érzőzött, hogy nem feltétlenül forszírozza a Janiccsal való további együttműködést. "Nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, saját magammal foglalkoztam. Tudom, hogy mit szeretnék elérni, és ehhez milyen háttér kell. Nem gondolkoztam Natasa fejével, és nem is szeretnék. Azt gondolom, hogy az jelenléte nem befolyásolja a további felkészülésemet."