Vágólapra másolva!
Az előzmények ismeretében az a csoda, hogy pénteken Marcus Portman (17-5-1, 3 KO)-Matolcsi József (26-10, 18 KO) mérkőzést rendeznek a WBF (Bokszvilágalapítvány) világbajnoki övéért. A felkészülési időszak derekán a magyar ökölvívó küszködött sérüléssel és betegséggel, a meccs előtti időszak pedig inkább a világbajnok számára volt vészterhes. Hétfőn azonban az utolsó akadály is elhárult a találkozó elől.

A Polish Boxing Promotion küldöttsége kedden utazott el a szigetországi Peterlee-be, ahol pénteken kerül sor a gálára. "A felkészülés végére összeállt a mozgásom, remélem, vissza tudok vágni Portmannek. Edzőmmel, Veres Lászlóval többször is megnéztük az első mérkőzésünkről készült felvételeket, igyekeztem tanulni belőle. Semmiképpen sem szabad engednem, hogy rám kényszerítse akaratát. Nekem kell irányítanom, ha vissza akarom szerezni az övemet" - mondta Matolcsi.

Matolcsi mellett még egy Polish Boxing Promotion színeiben induló bokszoló húz kesztyűt Nagy-Britanniában. Grzegorz Proksa (11-0, 7 KO), az IBF és a WBC középsúlyú ifjúsági bajnoka a Magyarországon jól ismert, korábban Kótai Mihály és Matolcsi József által is megvert osztrák Gotthard Hintereggerrel (29-13-1, 15 KO) találkozik egy nyolc menetre tervezett felhozó mérkőzésen.

Proksa edzője, Veres László azt mondta, csalódott lesz, ha három menetnél tovább tart az összecsapás. "De azt is próbáltam a fejébe verni, hogy eszébe ne jusson folyamatosan a kiütésre menni. Bokszoljon nyugodtan, ki kell jönnie a különbségnek" - mondta Veres László.

A Krzysztof Zbarski és Veres László nevével fémjelzett istálló egyik legfiatalabb védencének, Dudás Tibornak (3-0) szombaton lesz jelenése Magdeburgban. Az eddigi három profimeccsét pontozással nyerő kisváltósúlyú öklöző Tibor Rafaellel (6-29-2, 1 KO) csap össze, a mérkőzést négy menetre tervezik.