Vágólapra másolva!
"Ma nem festem ki a szemem, mert lehet, hogy még sírni fogok..." - jegyezte meg szomorúan Nagy Tímea kedden a szentpétervári Sport és Koncert Komplexumban. S bár kétszeres olimpiai bajnoknőnk a vívó vb-n címvédőként nem jutott be a legjobb 16 közé - mint ahogyan a többi magyar párbajtőrözőnő sem - elszánt; a pekingi kvótáért egészen addig küzd, amíg a megszerzésére van matematikai esély.

- Hogy telt az éjszakája?
- Tudtam, hogy ez hosszú éjszaka lesz... De ez nálam így szokott lenni akkor is, ha siker van. Hiába feküdtem le már tíz órakor, hajnal háromkor felkeltem, mert egyszerűen nem tudtam aludni. Amikor az ember bekapja a tust, abban a pillanatban minden összedől... De utána aztán, már lehiggadva újra elkezd bizakodni. S lassan már én is kezdem belehajszolni magam ebbe a fázisba. Amíg hajszálnyi esély is van arra, hogy kijussak az olimpiára, a jövő évi kvalifikációs Világkupa-versenyeken harcolni fogok, hogy a rangsorban olyan helyen végezzek, ami kvótát ér. Most nagy sanszom lett volna, hogy könnyítsek a helyzetemen, de sajnos nem tudtam.

- Tudja már az okokat?
- Éremért jöttem a vb-re, és csakis saját magamnak köszönhetem, hogy elbuktam. Azt a lett lányt, akitől ha csak egyetlen tussal is, de kikaptam, mindenképpen meg kellett volna vernem. Még akkor is, ha eddig csak kétszer vívtunk egymással, és 1-1-re álltunk. Bizakodó voltam, hiszen a felkészülésem nagyon jól sikerült, minden támogatást megkaptam. A mesterem, Kulcsár Győző még a szabadnapján is iskolázott velem, ha arra kértem.

- A verseny után nyilván átbeszélték a történteket.
- Így van, és azt mondta, hogy az olimpiai részvételért most már nagyon fel kell kötnöm a gatyámat. S ezt teszem.

- Sikerült megnyugodnia?
- Ma nem festem ki a szemem, mert lehet, hogy még sírni fogok... De holnap már biztosan nem.

- Nyilván tudja, hogy a nemzetközi szövetség két vívónak szabadkártyát ad az olimpiára, s bár ez a teljes mezőnyre vonatkozik, kardozókra és tőrözőkre is, az eredményességet figyelembe véve jó esélye lenne, hogy ön kapja az egyiket.
- Erről nem hallottam, s bevallom, még a kvalifikációs rangsor alakulását sem követem figyelemmel. Igyekszem csakis saját magammal foglalkozni.

- Szombaton mire számít a csapatversenyben?
- Ha tegnap kérdeznek a csapatversenyről, visszakérdezek, hogy miért, az is lesz a vb-n? Holnap viszont már úgy kelek fel, hogy volt egyéni is? Mindent megteszek, hogy a csapat jól szerepeljen, és úgy gondolom, ezzel a lányok is ugyanígy vannak.