Vágólapra másolva!
Maga az érintett és a Magyar Asztalitenisz Szövetség vezetői is nagyon várják már a jövő kedd estét, amikor a Körcsarnokban - a világbajnok kínai női válogatott vendégszereplésével - egy gála keretében elbúcsúztatják Bátorfi Csillát, aki több mint húsz éven át volt a nemzeti csapat tagja.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Faragó Judit főtitkár beszámolt arról, hogy várhatóan a világranglista első öt helyezettje közül három Budapest vendége lesz, így garantált a világszínvonal. Hangsúlyozta: az ázsiai klasszisok - az athéni olimpiai bajnok Csang Ji-ning (Zhang Yining), az idei világbajnok Kuo Jüe (Guo Yue) és a legutóbbi két vb egyéni ezüstérmese, Kuo Jen (Guo Yan) és Li Hsziao-hszia (Li Xiaoxia) - nem "bemutatózni" jönnek Magyarországra, így bár a mérkőzés barátságos lesz, a vendégek maximális erőbedobással játszanak majd.

A kínai és az Európa-bajnok magyar gárda egyébként négy nappal a gála előtt is összecsap egymással, hiszen a sorsolás folytán egy csoportba került a pénteken kezdődő magdeburgi csapat Világkupán.

"A németországi versenyen lehetőségünk lesz tesztelni az olimpiai szisztémát, amely szerint két egyes, majd egy páros, végül újabb két egyes mérkőzésből áll egy találkozó. Fontos dolog, hogy egy játékos legfeljebb csak két találkozót vállalhat egy párharcon belül, tehát aki párosban szerepel, az nem léphet asztalhoz két egyes meccsen" - mondta Téglás Péter, a hölgyek szövetségi kapitánya. "Budapesten is e rendszer szerint játszunk majd, s ismerve az ellenfelet, mindkét alkalommal egy célunk lehet: minél több szettet nyerni."

Ugyanezen a véleményen volt Lovas Petra és Póta Georgina is, bár utóbbi úgy gondolja: Tóth Krisztinának van esélye arra, hogy mérkőzést nyerjen a kínaiak ellen.

Az ünnepelt Bátorfi - aki az este során Kamuti Jenő főtitkártól átveheti a Magyar Olimpiai Bizottság Érdemérmét - maga is játszani fog az eseményen, de hogy kivel, azt egyelőre titokként kezelik a szervezők, akik több meglepetéssel is készülnek. Az idén visszavonult, jelenleg Olaszországban edzősködő csillag a sajtótájékoztatón bejátszott hangfelvételen elmondta: már nagyon várja a gálát és örül annak, hogy társai a világ legjobbjai ellen játszhatnak.


A 17.30-kor kezdődő eseményre - amelyen a tervek szerint ott lesz a nemzetközi és az európai szövetség elnöke is - már minden jegy elkelt (ez 1600-1700 nézőt jelent), akik azonban nem lehetnek ott a Körcsarnokban, azok a Sport1 televízió több mint háromórásra tervezett élő közvetítéséből értesülhetnek a történtekről.

Bátorfi Csilla szenzációs pályafutása során - többek között - 9 Európa-bajnoki címet és négy világbajnoki bronzérmet nyert, három alkalommal győzött az Európa Top 12 versenyen, s nem mellékesen Sydneyben, a 2000-es olimpián Tóth Krisztinával negyedik helyen végzett a női párosok versenyében.