Vágólapra másolva!
A friss világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László mindent megkaphat, amit kér a pekingi olimpiára, és nem csak a pénzen múlnak dolgok - így foglalható össze a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetségtől (MKSZSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottságtól (MOB) kapott tájékoztatás lényege.

A stuttgarti vb múlt csütörtöki egyéni időfutamában a magyar kerékpársport történetének legjobb eredményét elérő klasszis úgy fogalmazott, akkor van értelme élni a megszerzett olimpiai kvótával, ha Pekingben két, jobb esetben három személy is segíti a munkáját (szerelő, masszőr, asszisztens).

Kis György, az MKSZSZ elnökségi tagja elmondta, a férfi szakágban október 14-én zárul a kvótaszerzés, és jó esély van arra, hogy Bodrogi mellett még egy kerekes rajthoz álljon a játékokon. "Ez megkönnyítené a dolgunkat, mert akkor két versenyző mellé lehetne kérni személyzetet. Arról nem is beszélve, hogy a nőknél Kenyó Anita révén is jó esély van az olimpiai szereplésre, és akkor három magyar országúti bringás indulhatna Pekingben. A MOB-ot hamarosan megkérdezzük, milyen módon tudna lépni, hogy Bodrogi és társai megfelelő körülmények között készülhessenek Pekingben a viadalokra. Mi akceptáljuk a versenyzők, különösen az éremre is esélyes Bodrogi kéréseit" - nyilatkozta Kis György.

Csurka Gergely, a MOB sajtófőnöke a távirati iroda érdeklődésére jelezte, az MKSZSZ-től kell megkapnia az olimpiai bizottságnak a kért információkat, és ilyen esetekben az elnökség nem szokott elzárkózni az extraigényektől, csak bizonyos feltételeknek (például akkreditációs létszámkorlát, napi belépők az olimpiai faluba) meg kell felelni.

Bodrogi - noha év végéig kéri a francia állampolgárság felvételét - a pekingi olimpián még magyar színekben indulna.