Vágólapra másolva!
Edzés közben elütötte egy autó Andreas Klödent, a németek klasszis országúti kerékpárosát, aki a kezén és a csípőjén sérült meg.

Csapata, az Astana közlése szerint kórházba kellett szállítani kivizsgálásra. Klöden 2004-ben második, tavaly pedig harmadik volt a Tour de France-on, idén - miután istállója Alekszandr Vinokurov doppingbotránya miatt visszalépett a viadaltól - nem ért el helyezést.

Szintén egy Astana kerekessel kapcsolatos hír, hogy a B doppingpróbája is pozitív lett Andrej Kasecskinnek, így a kazah klasszistól megvált a csapat. Kasecskin tiltott vérátömlesztésen esett át az augusztus elsején, Törökországban megtartott, előre be nem jelentett vizsgálat végeredménye szerint.

Az Astana istállót ebben az idényben sorra sújtják a doppingbotrányok. A német Matthias Kessler tiltott szert használt a júliusi Tour de France előtt. A Touron a gárda "kirakatembere", a kazah Alekszandr Vinokurov bukott le vérdoppinggal - az Astana vissza is lépett a küzdelemtől -, majd két hétre rá jött Kasecskin esete.

Ezt követően az Astana az összes augusztusi viadalt lemondta, a szombaton rajtoló Vuelta a Espanára pedig nem hívták meg a spanyol szervezők.