Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes 1 óra 6 perc alatt, két játszmában legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt ukrán Aljona Bondarenkót, s ezzel bejutott a legjobb négy közé az 1,275 millió dollár összdíjazású New Haven-i kemény pályás tenisztornán.

A 18 esztendős magyar tehetség, aki jelenleg 41. a világranglistán, villámrajtot vett: az első szettet 22 perc alatt nyerte, és szinte lélegzethez sem engedte jutni a rangsorban 23. ellenfelét.

A folytatásban már az első játékban brékelhette volna riválisát, ám Bondarenko 15-40-ről nagy nehezen végül hozta a szerváját. Ezt követően 4:4-ig fej fej mellett haladt a két teniszező.

A kilencedik gémben Szávay elnyerte az ukrán adogatójátékát, s ezzel el is dőlt a meccs, mert Szávay szervái következtek, és ő élt is a lehetőséggel.

Eredmény, negyeddöntő:
Szávay Ágnes - A. Bondarenko (ukrán, 8.) 6:1, 6:4

A döntőbe jutásért a magyar játékos a görög Eleni Daniiliduval találkozik. A magyar tehetség feladta párosmeccsét deréksérülés miatt.

"A játék továbbra is jól megy, de meg kell mondanom őszintén, hogy nagyon elfáradtam! Mindenem sajog, ezért nem kockáztathattam meg, hogy még párost is játsszak. Ilyen állapotban lehet a legkönnyebben megsérülni. Fáradtan az ember koordinációja nem ugyanolyan. Elég egy rosszul sikerült hirtelen reakció és már meg is sérültem" - nyilatkozta honlapján a 18 éves magyar tehetség.

"Eleni nagyon jól szervál, és agresszíven játszik a tenyeres oldalról. A fonákját inkább nyesi, várja az alkalmat, hogy kifordulhasson tenyeresre és átvehesse az irányítást a labdameneten belül. Jól röptézik és viszonylag sokat ejt. Ha megfelelő sebességet tudok produkálni, akkor mindezt nem lesz könnyű neki megvalósítani."

A két játékosnak ez lesz az első összecsapása egyesben.

nők, páros, negyeddöntő:
Black, Huber (zimbabwei, amerikai, 1.) - Szávay, Uhlirova (magyar, cseh) - játék nélkül

férfiak, nyolcaddöntő:
Wawrinka (svájci) - Robredo (spanyol, 2.) 6:3, 6:3
Andrejev (orosz, 14.) - Ferrer (spanyol, 4.) 3:6, 7:6 (7-3), 6:4
Verdasco (spanyol, 12.) - Nieminen (finn, 6.) 6:3, 2:6, 6:4
Karlovic (horvát, 11.) - Th. Johansson (svéd) 4:6, 6:4, 7:5
Fish (amerikai) - Acasuso (argentin) 6:7 (4-7), 6:3, 6:0