Vágólapra másolva!
Jevgenyij Pljuscsenko váratlan sérülése miatt nem jön Magyarországra, de a Syma Sport- és Rendezvényközpont egyéves születésnapja alkalmából rendezendő szeptember 1-i jégrevüben így is korcsolyáznak majd olimpiai bajnokok. A Kings on Ice produkció sztárvendégei a Torinóban párosban győztes Tatjana Totmjanyina és Makszim Marinyin lesznek.

A Syma Sport- és Rendezvényközpontban szerdán megtartott sajtótájékoztatón Szántó András ügyvezető igazgató elmondta, hogy a tavaly átadott komplexumban a különböző eseményekre lekötött napok együttesen a tervezett kétszeresét tették ki. "Az élet bebizonyította, hogy szükség van erre a létesítményre, ahol sport- és kulturális rendezvényeket, versenyeket, kiállításokat, koncerteket és konferenciákat is lehet tartani" - szögezte le az ügyvezető igazgató, aki a sportrendezvények közül kiemelte a tavaly év végi kézilabdagálát, valamint a június 16-i profi ökölvívógálát, Erdei Zsolt újabb, sikerrel megvívott mérkőzését.

A Syma-csarnok egyéves születésnapja alkalmából rendezendő szeptember 1-i gála kapcsán Zentai György, a Kings on Ice jégrevü producere bejelentette, hogy a tavalyi megnyitón hatalmas sikert aratott Jevgenyij Pljuscsenko váratlan sérülése miatt nem jöhet el Magyarországra.

"A júliusi térdműtétje után túlságosan hamar kezdte el az edzéseket, újra megsérült, s jelenleg lépni sem nagyon tud, nemhogy korcsolyázni. Az orvosok szerint szeptember végéig semmiképpen sem léphet jégre" - árulta el a producer, aki bemutatta annak a németországi klinikának a hivatalos közleményét, ahol a torinói olimpia bajnokát kezelik. Eszerint a versenyző egyelőre csak injekciókat kapott, de ha a fájdalmai nem szűnnek meg, akkor két-három héten belül újra megműtik.

Forrás: [origo]

Edvin Marton és Sebestyén Júlia között a sajtótájékoztatón is megvolt az összhang

A Kings on Ice szombathelyi és debreceni műsora elmarad, a jegyek visszaválthatók vagy érvényesek a jövő szombati budapesti produkcióra. A torinói téli olimpián párosban győztes Tatjana Totmjanyina és Makszim Marinyin sűrű programja miatt csak egy előadásra vállalta a beugró szerepét.

A maguk műfajában nem kisebb klasszisnak számító orosz duót a show másik főszereplője, a kétszeres Emmy-díjas hegedűművész, Edvin Marton szervezte be, aki Pljuscsenko mellett Totmjanyináék zeneszerzője is, s jelen esetben ez kétségkívül sokat nyomott a latban. S azért a házunk táján is akad klasszis korcsolyázó: a Kings on Ice-ban fellép az Európa-bajnok Sebestyén Júlia is, aki a 2007-2008-as szezonban a kűrjében ugyancsak Edvin Marton zenéjére, egy válogatásra korcsolyázik.

A kétszer ötven perces show része lesz többek között még a Black Light színház és az Állami Népi Együttes fellépése is.