Vágólapra másolva!
Angyal Zoltán sikerkapitány, aki kiváló versenyzői, edzői, orvosi és sportmenedzseri gárdára támaszkodhat a világversenyeken. A duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon kilenc arany-, három ezüst- és hat bronzérmet szerző válogatott irányítója szerint a vb egyik fontos üzenete: mégsem kell lemondanunk arról, hogy Magyarországon a valódi értékek mentén érjen el valaki társadalmi elismerést.

- Az újságok címlapjain hétfőn a kajak-kenu válogatott tagjai mosolyogtak. Elérhető a már-már lehetetlen, miszerint egyszer csak helyre áll a világ rendje, és díjazzák a valós teljesítményt is?
- Nem vagyok egy pátoszosan fogalmazó ember, de nagyon jó érzés, hogy a tiszta sikerek is érdeklik az embereket, és igencsak biztató, ha ezt olykor a szerkesztők is észreveszik. Remélem, hogy nem csak egy évben egyszer, és abban is bízom, hogy nem csak a mi esetünkben fordul elő: a politikusok és a bulvársztárok méltatlanul bitorolt helyét világszínvonalú teljesítményt nyújtó magyarok veszik át.

- Lássuk hát az igazi sztárokat. Kiket emelne ki a duisburgi vb-n tizennyolc érmet szerző válogatottjából?
- Én szívesebben nézem az egész éves teljesítményt. Az Eb-n olimpiai számban győzött Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és a Paksy Tímea, Benedek Dalma kajakpáros, a vb-n szintén ötkarikás fináléban diadalmaskodott kajak egyesben Kovács Katalin és a Kozmann György, Kolonics György kenupáros, Vajda Attila pedig mindkét világversenyen diadalmaskodott egyes kenusban. Őket emelném ki, ami egyszersmind annyit tesz, öt számban lehet komoly esélyünk az olimpián. Ha ebből kettő-három bejön, miénk a világ.

- Elfogadná az olimpiai számokban a vb-n elért mérleget, amelynek serpenyőjébe három arany-, két-két ezüst- és bronzérem került?
- Mi az, hogy elfogadnám, cigánykereket hánynék örömömben!

- Hány helyen változhat meg a Duisburgban rajthoz állt csapat az olimpiáig?
- Sok helyen. A magyar kajak-kenut mindig a verseny vitte előre, bérelt helye senkinek sincs, így majd a válogatókon alakul ki a pekingi csapat. Azon persze már most gondolkodom, hogy az olimpiai számban világbajnoki címet szerzőknek valamilyen kedvezményt adok, ám megmérettetés nélkül ők sem ülhetnek majd a babérjaikon.

Forrás: MTI

Kovács Kati ezúttal is "aranyosan" lapátolt

- Másfél napot töltenek itthon és szerdán máris utaznak a pekingi előolimpiára. Milyen telejsítménnyel lenne elégedett Kínában?
- Az eredmény most sokadlagos. A lényeg, hogy megismerjük a körülményeket a nandzsingi edzőtáborban és a pekingi versenypályán, felmérjük az akklimatizáció időszükségletét, az étkezési lehetőségeket, az időjárási viszonyokat, minden olyasmit, amivel nem szeretnénk először az olimpián szembesülni. A világ élvonalával most hét végén találkoztunk, és erősebbnek találtattunk náluk. A németekkel együtt az éremtáblázat élén zártunk kilenc-kilenc arannyal, és idegenben elég jó ez az iksz. Ami pedig ennél is meggyőzőbb, mind a három szakágban mi végeztünk a pontlista élén.