Vágólapra másolva!

Meglőttek, majd letartóztattak egy profi bokszolót

Lőtt sebbel került kórházba, majd később kábítószerbirtoklás miatt letartóztatásba helyezték Antwun Echols amerikai profi ökölvívót az Iowa állambeli Davenportban. 

A 35 éves, volt nagyközépsúlyú bajnok egy parkolóban járt pórul, ahol a rendőrségi jelentés szerint egy kerékpáros lőtte őt lábon kézifegyverrel.

Előzőleg Echols közbeavatkozott, amikor a társaságában levő férfi és a biciklis között verekedés tört ki. A kerékpárján menekülő tettest a rendőrök elkapták, és szintén őrizetbe vették.

Az ökölvívót kokainbirtoklás vádjával tartóztatták le úgy, hogy még óvadék ellenében sem bocsátható szabadon. Társát ellenben az óvadék kifizetése után elengedték.

Echolsnak a szorítóban eddig 41 meccse volt, 31-szer győzött (27-szer KO-val), s három döntetlen mellett hétszer kapott ki, két alkalommal a világbajnok amerikai Bernard Hopkinstól, akivel szemben 1999-ben egyhangú pontozással, 2000-ben pedig kiütéssel maradt alul az IBF középsúlyú vb-övéért kiírt összecsapáson.

2003-ban szintén világbajnoki címmeccsen, a WBA nagyközépsúlyú koronájáért zajló találkozón vesztett az ausztrál Anthony Mundine ellen. Eddigi utolsó csatáját a szorítóban idén június 23-án vívta, amikor is legyőzte őt a kolumbiai Fulgencio Zuniga.