Vágólapra másolva!
A spanyol lapok értékelése szerint Alberto Contador, a doppingügyekkel, ellenségeskedésekkel terhelt, vasárnap véget ért Tour de France győztese "a remény bajnoka" - legalábbis ez a főcím az As hétfői számának címlapján.  A nemzetközi sajtó azonban meglehetősen szkeptikus a  korábban szintén gyanúba keveredett kerekes győzelmének tisztaságával kapcsolatban. 

"Contadort mint a megújuló kerékpársport szimbólumát koronázták meg Párizsban" - véli az As. Az El País első oldalán Contador látható, a fiatal versenyzőt mosolyogva, nyakában a spanyol zászlóval örökíti meg a fotó. A cím a sárga trikós egy mondatát idézi: "Remélem, a győzelmem friss levegőt hoz a kerékpársportba". Belül a beszámolóban maga az újság is arra az álláspontra helyezkedik, hogy a változások kiindulópontja lehet a spanyol kerekes diadala, amikor "Contador friss tekintetéről" ír. A beszámoló kitér továbbá arra, a győztes tisztában van vele, hogy neki is el kell majd viselnie a gyanúsítgatásokat.

Az El País még azt is megjegyzi, hogy az első tízben hat spanyol végzett, amire korábban nem volt példa. Az El Mundo szerint "az álom diadala" volt Contador sikere. "Botrányokkal terhelt Tour de France-ot nyert meg. Az ötödik spanyol győztes egy új kerékpársport élén áll". Az ABC úgy véli, "Contador a megmentő". A beszámolóban a szakíró ekként fogalmaz: "a spanyol kerekes referenciává vált a doppingügyek után megújuló kerékpársportban".

A Marca szerint "Contador legenda lett", majd azt írja, hogy "a madridi a sportág élvonalának új gyöngyszeme a Tour-siker nyomán".