Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes - a cseh Vladimira Uhlirovával az oldalán - kikapott a Bad Gasteinben zajló, 175 ezer dollár összdíjazású salakpályás nőitenisz-torna párosversenyének a döntőjében. Női egyesben a magyar tehetséget a negyeddöntőben búcsúztató, első helyen kiemelt olasz Francesca Schiavone diadalmaskodott.

Eredmények, páros, döntő:
Hradecka, Voracova (cseh, 3.) - Szávay, Uhlirova (magyar, cseh) 6:3, 7:5

női egyes, döntő:
Schiavone (olasz, 1.) - Meusburger (osztrák) 6:1, 6:4

Az ötödik helyen kiemelt Juan Monaco nyerte a 786 250 euró összdíjazású ausztriai salak pályás férfitornát, miután a döntőben három játszmában győzött a tizedik helyen rangsorolt olasz Potito Starace ellen. A 23 éves argentin teniszező idei - és pályafutása harmadik - ATP-tornáján diadalmaskodott egyesben.

Eredmény, döntő:
Monaco (argentin, 5.) - Starace (olasz, 10.) 5:7, 6:3, 6:4

A spanyol Carlos Moyá nyerte a horvátországi Umagban lebonyolított 353 450 dollár összdíjazású salak pályás férfitornát, miután a döntőben, két játszmában sima győzelmet aratott a román Andrei Pavel felett. Moyá ötödször diadalmaskodott az umagi tenisztornán, utoljára négy éve volt itt első. A spanyol klasszis pályafutásának 20. ATP-tornagyőzelmét aratta egyesben.

Eredmény, döntő:
Moyá (spanyol, 6.) - Pavel (román) 6:4, 6:2

Both József és Novák Balázs győzött, Kuharszky Krisztián, Mányai János és Balogh Attila kikapott a selejtező második fordulójában a kamaraerdei Grand Slam Parkban zajló, 10 ezer dollár összdíjazású Budapest Bank Money Plus Open elnevezésű ITF-future férfitorna selejtezőjének második fordulójában.

Eredmények, selejtező, 2. forduló:
Piccari (olasz, 1.) - Mányai 6:3, 6:1
Pazman (horvát, 4.) - Kuharszky 7:6 (8-6), 6:4
Novák (8.) - Balogh 6:3, 6:7 (5-7), 6:3
Both (12.) - Sabolcki (szlovén) 7:6 (7-5), 6:0

Novák a főtáblára jutásért ifj. Miloslav Mecirrel, a nyolcvanas évek legendás szlovák játékosának a fiával játszik.