Vágólapra másolva!
Bardócky Kornél, 3 óra 4 perc alatt, négy játszmában kikapott Jean-René Lisnard-tól, így a monacói férfi teniszválogatott a pénteki két egyes után 2-0-ra vezet a házigazda magyar csapattal szemben a Davis Kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában.

Bardóczky nagyon simán elvesztette az első játszmát jóval előkelőbben rangsorolt riválisával szemben, ám a folytatásban - miközben a hőség enyhült egy kicsit - feltámadt, bátran támadott és remek ejtésekkel hozta zavarba ellenfelét. A harmadik szettben a magyar játékos 5:3-ra vezetett, de elpuskázta lehetőségeit, Lisnard kiegyenlített, majd a rövidítésben biztosan nyert és ismét előnyhöz jutott.

A negyedik, egyben utolsó felvonásban a monacói játékos 2:2 után brékelte a magyart, és előnyét megtartva magabiztosan győzött.

Korábban Kiss Sebő három sima játszmában kikapott Benjamin Balleret-től. Kiss nagyon sok hibával játszott, így esélye sem volt jól adogató ellenfelével szemben.

"Nem véletlenül voltam a meccs előtt annyira visszafogott az esélyeinket illetően" - mondta Baranyi Szabolcs DK-kapitány. A monacóiak nagyon biztosan teniszeznek az alapvonalon, és alig hibáznak. Persze a remény hal meg utoljára."

Davis Kupa, Euro-afrikai zóna II. csoport, 2. forduló:
Magyarország-Monaco 0-2 - állás a két egyes után
Bardóczky Kornél - Jean-René Lisnard 1:6, 6:3, 6:7 (1-7), 4:6
Kiss Sebő - Benjamin Balleret 1:6, 3:6, 3:6

Szombaton 14 órától a párosmérkőzés következik a Római Teniszakadémián: a magyaroknak nyerniük kell ahhoz, hogy életben tartsák a továbbjutási reményeiket.