Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes nem titkolt célja, hogy a 2007-es év végére bekerüljön a női teniszezők világranglistáján az első harminc játékos közé. A legjobb magyar játékos egy nemzetközi segélyszervezet magyarországi arcaként is dolgozik, hasonlóan Marija Sarapovához és Amélie Mauresmóhoz.

"Mindig igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból, hogy tartsam a jelenlegi formámat. Úgy gondolom, ha sikerül olyan stabilan teniszeznem, mint az elmúlt időszakban, akkor bekerülhetek a TOP 30-ba, ami nagy előrelépés lenne, hiszen ez azt jelentené, hogy a Grand Slam tornákon már kiemelt lehetnék" - mondta budapesti sajtótájékoztatóján a 19 éves tehetség.

Szávay felnőtt karrierjében a 2007-es esztendő jelenti eddig az igazi áttörést, hiszen márciusban a dohai 1,34 millió dollár összdíjazású tornán párosban döntőt játszhatott, majd áprilisban a budapesti Gaz de France versenyen egyesben elődöntős, párosban pedig finalista volt. Ezt követően jött a zágrábi, 75 ezer dollár összdíjazású viadal, ahol négy hazai játékost legyőzve megnyerte a tornát, majd a francia nyílt teniszbajnokságon a selejtezőből indulva a második körig verekedte magát, ahol az orosz Anna Csakvetadze állította meg.

"Az esőszünet alatt találkoztam Alex Corretjával, aki ellátott néhány jó tanáccsal és ezután vesztes állásból meg is nyertem a második szettet az orosz lány ellen" - tette hozzá Szávay, aki idei 36 összecsapásából 27-et megnyert.

A Roland Garros után idei egyik legnagyobb sikerét a barcelonai tornán érte el Szávay, hiszen a nyolcaddöntőben 6:1, 6:1-re lemosta az első helyen kiemelt olasz Francesca Schiavonét. Ezután Wimbledonban a selejtezőből indulva a főtábla második köréig jutott: "Szörnyű volt, hogy az eső miatt egy hetet kellett várnom a páros mérkőzésemre, de egy rokonom a környéken él, így Wimbledon nekem nagyon családias környezetet biztosít".

Szávay legközelebb a július 16-án kezdődő palermói salakpályás tornán vesz részt, majd Bad Gasteinben indul. Augusztus elején Svájcba utazik, hogy megfelelő körülmények között felkészüljön a US Openre, majd a hónap közepén a torontói és New Haven-i tornákon próbál szerencsét.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a kiskunhalasi születésű játékos lesz Habit for Humanity nevű nemzetközi segélyszervezet magyarországi arca, amelynek célja a nyomorúságos lakáskörülmények megszüntetése. A céghez korábban már olyan játékosok csatlakoztak, mint Amélie Mauresmo, Marija Sarapova és Nagyja Petrova.

Az eseményen elhangzott, hogy a jövőben Makány Márta divattervező készíti el a fiatal tehetség versenyöltözetét. Az egyedi ruhadarabok a régi tenisz klasszikus, ám mégis nőies világát idézik majd fel.