Vágólapra másolva!
A Pro-Box Promotion nagyváltósúlyú IBO világbajnoka, Kovács "Vipera" Attila (21-1-0; 14KO) élete legnagyobb lehetősége előtt áll, mivel egy nemzetközileg elismert sztár "nézte ki magának", majd a hivatalos csatornákon keresztül ki is hívták a magyar kedvencet!

Alig másfél érkezett a kihívás a Pro-Box Promotion irodájába Ausztráliából, hogy Kovács részére mérkőzést ajánljanak Sam Soliman (33-9-0; 13KO) ellen. A 33 éves, normál alapállású ausztrál bokszolót mindig is nagyon magasan jegyezték a szakmában, de a 2005-ös év meghozta számára a világhírt: a súlycsoportok és szervezetektől független ranglistán a legjobb 5-ben jegyzett Ronald "Winky" Wright elleni parádéjáról, amikor csak szoros pontozással kapott ki a világ legjobban védekező bokszolója ellen, hetekig vitatkoztak a rajongók. Nem véletlen, hogy Soliman ezt követően önálló gálát kapott a Showtime-csatornán, és a tavaly novemberi mérkőzésen győzött is Enrique Ornelas ellen.

Az eredetileg középsúlyban bokszoló Soliman ezután súlycsoportot váltott, és utolsó mérkőzésén nagyközépsúlyban lépett kötelek közé a WBA betöltetlen világbajnoki címért honfitársa, Anthony Mundine ellen. A csupaszív, sokat ütő ökölvívó nagy csatában maradt alul a 9. menet végén kiütéssel, ami a nagy fizikai különbség miatt papírforma eredménynek számít. Nem sokkal később bejelentették, hogy Soliman egyből két súlycsoportot lép vissza, vagyis nagyváltósúlyban debütál egy június végi bokszgálán, majd a menedzsmentje ezután szeretné, ha létrejönne a Kovács-Soliman világbajnoki összecsapás, amelyet az IBO néhány nappal ezelőtt "ajánlottá tett" a címvédő magyar bokszoló számára.

"Aki ismeri az ökölvívás világát, az tudja, hogy milyen lehetőség előtt áll Attila. A világszervezet támogatja az összecsapást, de még nem avatkoztak közbe a tárgyalásokba, megvárják, hogy sikerül-e megegyeznünk" - mondta Cséffalvay Péter, a Pro-Box társtulajdonosa. "Nem titok, a kihívás egy konkrét üzleti ajánlatot is tartalmazott, ami a szakmai megbecsülés mellett anyagilag is elismeri Kovács Attila eredményeit. Én szeretném, ha a mérkőzés létrejönne, ezért dolgozunk, mert ez nem csak cégünk és Kovács Attila, hanem az egész magyar profi ökölvívás elismerése is!"

A kihíváshoz kapcsolat ajánlat - pozitív értelemben - nagyon furcsa lehetőségeket is tartalmaz, mivel a magyar fél mondhatná meg, hogy a nyárra betervezett mérkőzés konkrétan mikor kerüljön megrendezésre (július vége vagy augusztus közepe), vagyis figyelembe vennék, hogy a világbajnok mikorra tud felkészülni az ütközetre, illetve vállalják, hogy teljesen semleges bírókat hívnának a világbajnoki csatára. A helyszín a Victorian State Netball Center vagy a tenisz-szentély Rod Laver Arena lehet.