Vágólapra másolva!
Hétfőn megkezdődtek a 32-es egyéni főtábla küzdelmei a Gaz de France Budapest Grand Prix elnevezésű, 175 ezer dollár összdíjazású budapesti salakpályás nőitenisz-tornán: nagyobb meglepetés egyelőre nem született, az esélyesek nyertek.

A második helyen kiemelt német Martina Müller nagy küzdelemben győzött az olasz Maria Elena Camerin ellen, aki a döntő játszmában 5:3-ra vezetett és a meccsért adogathatott. A negyedikként rangsorolt francia Emilie Loit két szettben verte a cseh Renata Voracovát, míg az olasz Romina Oprandi számára rosszul kezdődött a budapesti verseny: a nyolcadik helyen kiemelt olasz teniszező kézsérülés miatt feladta a küzdelmet. A szabadkártyával induló Batta Lucia kiesett, miután két játszmában kikapott az olasz Alberta Briantitól.

Kedden négy magyar játékos lép pályára a Római Teniszakadémián: Nagy Kyra a román Sorana Cristea, míg Gubacsi Zsófia a horvát Karolina Sprem ellen kezd 11 órától. Ezt követően Czink Melinda és a szlovén Andreja Klepac összecsapása következik, végül a centerpálya negyedik meccsén Szávay Ágnes a hetedik helyen kiemelt orosz Jelena Lihovcevával találkozik. Szávay és Gubacsi szabadkártyával indul a versenyen.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Müller (német, 2.) - Camerin (olasz) 6:7 (7-9), 6:3, 7:5
Loit (francia, 4.) - Voracova (cseh) 6:4, 6:2
Knapp (olasz) - Oprandi (olasz, 8.) 5:7, 6:2, 3:4-nél Oprandi feladta
Brianti (olasz) - Batta Lucia 6:2, 6:3