Vágólapra másolva!
A Magyar Birkózó Szövetség elnöksége csak csütörtökön vitatja meg a szakágvezetők előterjesztését a jövő heti szófiai Eb-re utazó válogatott összetételét illetően, ám szerdán gyakorlatilag eldőlt, hogy kik vesznek részt a kontinensbajnokságon. A tatai edzőtáborban rendezett válogatón Fodor Zoltán két mérkőzésen legyőzte Bárdosi Sándort, így a sydneyi olimpia ezüstérmese itthon marad.

Struhács György, a kötöttfogásúak, Gulyás István a szabadfogásúak, valamint Vatai László, a női válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön terjeszti a Magyar Birkózó Szövetség elnöksége elé az Eb-re tervezett csapatának az összetételét, s a grémium valószínűleg nem emel vétót. A kontinensbajnokságon minden súlycsoportban lesz magyar versenyző, mert a nemzetközi szövetség előírása szerint csak ebben az esetben lehet indítani komplett csapatot az őszi, immár olimpiai kvalifikációs versenynek minősülő bakui vb-n.

Szerdán a tatai edzőtáborban az utolsó kérdőjelek is eltűntek a szakvezetők noteszaiból, és az egyik válogatón nagy meglepetés született: a kötöttfogású 84 kg-ban Fodor Zoltán két mérkőzésen legyőzte Bárdosi Sándort, így a sydneyi olimpia ezüstérmese nem mehet az Eb-re. A nők között az 55 kg-ban Szabó Emese szintén két mérkőzésen bizonyult jobbnak Godó Kittinél.

Sérülés és betegség miatt sajnos két kötöttfogású Európa-bajnokunk, Deák Bárdos Mihály (120) és Lőrincz Tamás (66) nem indulhat az Eb-n, utóbbi akkor törte el a kézfejét, amikor a kutyájának házat épített... Az athéni olimpiai bajnok Majoros István viszont szőnyegre lép a bolgár fővárosban, igaz, nem az 55, hanem a 60 kg-ban.

A jóváhagyásra váró Eb-csapat:
kötöttfogás: Oláh Tibor (55 kg), Majoros István (60), Drechsler Attila (66), Horváth András (74), Fodor Zoltán (84), Kiss Balázs (96), Branda Gyula (120)
szabadfogás: Szabó Czibolya Gábor (55), Wöller Gergely (60), Szabó Róbert (66), Hatos Gábor (74), Ritter Árpád (84), Kiss Gergely (96), Aubéli Ottó (120)
Nők: Sárközi Viktória (48), Barka Emese (51), Szabó Emese (55), Sastin Marianna (59), Szerencse Mónika (63), Németh Kitti (72)

A Magyar Birkózó Szövetség csütörtöki elnökségi ülésén köszöntik az olimpiai bajnok Polyák Imrét, a nemzet sportolóját, aki április 16-án lesz 75 éves.

Fábik Tibor