Társoldalunk:

Thorpe sokkot kapott a doppinggyanútól

2007.04.01. 15:47

Vasárnapi sajtótájékoztatóján Ian Thorpe, az ausztrálok tavaly novemberben visszavonult, ötszörös olimpiai bajnok úszója tagadta, hogy valaha is doppingszerekkel élt volna, ahogy ezt a L'Équipe című francia sportlap állítja.

A 24 éves klasszis elárulta: eddig fogalma sem volt arról, hogy egy tavaly májusi ellenőrzés állítólag túl magas tesztoszteronszintet jelzett nála. "Soha nem csaltam" - jelentette ki és azt is elárulta, hogy amikor szombaton meghallotta a hírekben a személyét érintő gyanúsítást, elkezdett remegni, annyira sokkot kapott.

Az újság pénteken azt tette közzé internetes kiadásában, hogy Thorpe ügyét azért nem hozták nyilvánosságra, mert az ismert eljárásokkal nem lehetett a vétkességét bizonyítani. Állítólag a vizsgálat túl magas tesztoszteronszintet jelzett, ám az Ausztrál Doppingellenes Ügynökség (ASADA) nem értékelte pozitív A próbaként az eredményt, hanem "tudományos kétségek" miatt eltekintett a további elemzéstől.

Forrás: MTI

A visszavonult klasszist nagyon megviselte az elmúlt pár nap

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) bevonásával vizsgálatot kezdeményezett az ügyben. Thorpe első világbajnoki címét alig 15 esztendősen, 1998-ban szerezte. Tizenegy vb- és öt ötkarikás arannyal zárta pályafutását, emellett 23 világcsúcs is fűződik a nevéhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKK