Vágólapra másolva!
Újra letartóztatták a Bokszvilágszervezet (WBO) volt pehelysúlyú bajnokát, Scott Harrisont, ezúttal kábítószerrel való visszaéléssel vádolják. A skót ökölvívót kedden Glasgowban vették őrizetbe egy 35 éves férfival együtt. A rendőrség további részleteket nem közölt a letartóztatás kapcsán.

Tavaly Malagán autólopás és hivatalos közeg elleni erőszak vádja miatt gyűlt meg Harrison baja a törvénnyel, s öt hetet töltött börtönben. Pénteken kellene visszatérnie Spanyolországba ügye tárgyalására.

"Meg kellett volna húznia magát, hiszen nyakunkon a spanyol ügy tárgyalása. Megpróbáljuk minél előbb kihozni a börtönből, hogy részt tudjon venni rajta" - nyilatkozta a bokszoló menedzsere, Barry Hughes.

Harrisont decemberben fosztotta meg bajnoki övétől a WBO, mert már májusban sem tudott kiállni az aktuális mérkőzésére, akkor alkoholproblémái, depresszió és egy verekedés kapcsán ellene folyó eljárás miatt. Málagán autólopás és hivatalos közeg elleni erőszak vádjával vették őrizetbe, de korábban is rendszeresen összetűzésbe került a törvénnyel. Májusi címmérkőzését azért kellett lemondani, mert egy glasgow-i éjszakai bárban kitört verekedés után letartóztatták. Szeptemberben pedig hat pontban emeltek ellene vádat Angliában.