Vágólapra másolva!
Az egyetemi és főiskolai cselgáncs-világbajnokság harmadik napjára is jutott magyar érem a dél-koreai Szuvonban: a 66 kg-ban címvédő Ungvári Miklós ezüstérmet szerzett, míg Csernoviczki Éva (48) a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A verseny honlapja szerint az Európa-bajnok, vb-harmadik kecskeméti klasszis - aki a német TSV Abensberggel októberben BEK-győztes lett Budapesten - mérkőzés nélkül lépett túl az ugandai Nvirin, majd jukóval verte a spanyol Uriartét és az elődöntőben a kanadai Michal Popielt is. A fináléban a mongol Tsagaan Baatarral került szembe, aki minimális különbséggel, egy kokával bizonyult jobbnak nála.

Az U23-as Európa-bajnok Csernoviczkit az amerikai Matsumoto legyőzése után kokával állította meg a francia Payet. A tatabányai kiválóság azonban remek sorozatot produkált a vigaszágon, és a mexikói Zeron, a német Pesch valamint a bronzcsatában a japán Oki ellen is ipponnal nyert. A keddi harmadik magyar, a nyílt kategóriában indult Urbán Gergő két kudarccal helyezetlenül zárt.

A Németh Endre által vezetett küldöttség ezzel két arany- (Braun Ákos, Bor Barna), két ezüst (Baczkó Bernadett, Ungvári Miklós) és két bronzéremnél (Hadfi Dániel, Csernoviczki Éva) tart.

A szerdai zárónapon a csapatküzdelmekre kerül sor.