Vágólapra másolva!
Folytatódtak a magyar sikerek az egyetemi és főiskolai cselgáncs-világbajnokságon a dél-koreai Szuvonban: Braun Ákos (73 kg) aranyérmet szerzett, míg Baczkó Bernadett (57) a dobogó második fokára állhatott fel.

A verseny honlapja szerint a paksi Atomerőmű SE kitűnősége, akit tavaly világ- és Európa-bajnoki címe után az év hazai sportolójának - és az év európai dzsúdósának - választottak meg, egy Fülöp-szigeteki ellenfél után a vb-harmadik lengyel Krzysztof Wilkomirskin keresztül jutott be az elődöntőbe, ahol ipponnal verte a francia Ahmed Ould Saidot. A fináléban - harmadszor is hosszabbításos meccsre kényszerülve - bírói döntéssel győzte le a japán Narita Jaszutakát.

Csák Tamás (1980), Csák József (1994), Kovács Antal (1998, 2000), Ungvári Miklós (2004) és a vasárnap +100 kg-ban diadalmaskodó Bor Barna után Braun a magyar dzsúdó hatodik egyetemi világbajnoka.

"Csodálatos második félévet produkáltak a tanítványaim, hiszen Barnát korábban sérülése és vizsgái akadályozták, Ákos pedig államvizsgázott. Ezzel a lendülettel mehetünk tovább a jövő évi olimpiai kvalifikációba" - mondta Hangyási László, a paksiak mestere.

A februári Hungária Kupát megnyerő Baczkó Bernadett három siker után a döntőben vazarival maradt alul a kínai Csu Kuj-zsunggal szemben.

A 81 kg-ban indult ifj. Nagysolymosi Sándort egy győzelem után a későbbi aranyérmes német Ole Bischof állította meg, végül a vigaszágon egy meccset nyerve a hetedik lett.