Vágólapra másolva!
A múlt héten a kötöttfogású válogatott éléről leköszönő Komáromi Tibor szövetségi kapitánynak az elmúlt napokban volt ideje gondolkodni a hogyan továbbról. Erről is kérdeztük a háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes mestert.

Sokan már a mérsékelt szereplést hozó kínai világbajnokság után tudni vélték a váltást, ám erre bő egy hónapot még mindenkinek várnia kellett. Komáromi Tibor a képzeletbeli stafétabotot Struhács Györgynek adta át a válogatott élén, aki már nyilatkozott az [origo]-nak. Most az egykori kiváló ferencvárosi birkózót kérdeztük:

- Hogyan telt a hétvégéje?
- Köszönöm, kellemesen. Természetesen mindent elrendeztem magamban, mikor búcsút intettem a válogatottnak, és mondhatom, rendben vagyok.

- Több hír is megjelent arról a különböző sajtóorgánumokban, hogy szakmai igazgató lesz, vagy netán külföldön próbál szerencsét. Mi az igazság?
- Valóban beszélgettünk a szövetség munkatársaival, hogy esetlegesen egy olyan poszton számítanának rám, ahol kifejezetten az utánpótláskorú versenyzőket segíteném. Nem feltétlen a válogatottnál, hanem járnám az országot, és olyan vidéki klubokat látogatnék meg és tartanánk közösen, az ottani edzőkkel tréningeket, ahol erre idáig nem volt példa. Fontos a jó és szoros kapcsolat a birkózóegyesületek között, szerte az országban. Mindezek mellett nekem is vannak még ötleteim, ám egyelőre ezekről még nem beszélnék.

- A válogatottnál a volt tanítványai miként fogadták döntését?
- Sokat beszéltem a fiúkkal még a lemondásom előtt, akik sejtették, hogy leköszönök a nemzeti csapat éléről, így aligha csodálkoztak. Megértették az indokaimat. Annak azért nagyon örülök, hogy az elmúlt hat évben, amíg kapitány voltam, szinte minden versenyzőm letette névjegyét a nemzetközi mezőnyben, és érmet vagy érmeket nyert az országnak.

- Milyen útravalóval látná el Struhács Györgyöt?
- Sok sikert kívánok neki a jövőben, és rengeteg szép eredményt.

Tomka Tivadar