Vágólapra másolva!
Neves sztárvendége volt szombaton a tornászok Kanyó Éva-emlékversenyének, a Tornacsarnokban ugyanis fellépett a kétszeres olimpiai bajnok orosz Jelena Zamolodcsikova is. A Sydneyben ugrásban és talajon egyaránt győztes orosz tornásznő elárulta, hogy két év múlva a pekingi ötkarikás játékokon is érmet szeretne nyerni.

A KSI SE tornaszakosztálya az Olimpiai Reménységek Alapítványon keresztül immár negyedik alkalommal rendezte meg Kanyó Éva-emlékversenyt. A fiatalon elhunyt tornásznő
tagja volt az 1978-as strasbourgi világbajnokságon negyedik helyezett magyar csapatnak, gerendán pedig hatodik helyezést szerzett. Ugyanebben az esztendőben a világranglista tizedik helyezettje volt, s az Amerika Kupán győzött gerendán.

Az emlékére rendezett versenyen a Tornacsarnokban telt ház előtt a férfiaknál Czingli László, a nőknél Kékegyi Adrienn bizonyult a legjobbnak. Czingli nemcsak az összetettben győzött, megnyerte a talajt, a gyűrűt, az ugrást és a nyújtót is. Korláton Hidvégi Vid lett első, lólengésben pedig az Európa-bajnok Berki Krisztián.

"Óriási öröm ilyen közönség előtt versenyezni, fergeteges volt az a taps, amelyet kaptam. Most már gőzerővel készülök a december 16-17-ei brazíliai Világkupa-döntőre, várhatóan 13-án kelek útra edzőmmel. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a legjobb nyolc versenyző közül, aki meghívást kapott, végül is ki jön el" - nyilatkozta Berki Krisztián.

A nőknél Kékegyi Adrienn az összetett mellett ugrásban, talajon és gerendán is első lett, míg felemáskorláton Braczkó Petra diadalmaskodott.