Vágólapra másolva!
Öt-hat érmet, benne két aranyat vár Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya a válogatott tagjaitól a Helsinkiben jövő csütörtökön kezdődő rövidpályás Európa-bajnokságon.

A szakvezető, akinek vezetésével hétfőn kel útra a finn fővárosba a 16 fős csapat, örömmel újságolta, hogy mindenki egészséges, mindenki rendben van, s készül az Eb-rajtra.

"Jómagam tisztes szereplésre számítok, vagyis arra, hogy akik tavaly nyertek, Cseh Laci és Boulsevicz Bea, most is győznek vegyesen, illetve pillangón, de anélkül, hogy elkiabálnám, bízom Gyurta Daniban, továbbá Szepesi Nikolettában, Verrasztó Evelynben is, akik a debreceni országos bajnokságon különösen jól úsztak."

A mezőny összetétele, a legnagyobb riválisok kiléte még nem ismert, de Kiss László szerint bizonyos, hogy erős ellenfelekre kell számítani.

"Alighanem mindenki ott lesz, aki számít, mivel a márciusi, melbourne-i világbajnokság előtt már nemigen lesz igazán komoly verseny. Vagyis mindenki a vb-felkészülés egyik kiemelkedően komoly állomásának tekinti a helsinki Eb-t. Az ausztráliai világbajnokságra készül Cseh Laci is, az a fő cél, ami előtt azonban előkészületi versenynek nagyon is megteszi az Európa-bajnokság, amelyen már csak azért is illik komoly csapattal részt vennünk, mert jövő ilyenkor mi leszünk a házigazdák, hiszen Debrecen ad otthont a 2007-es rövidpályás kontinensviadalnak."