Vágólapra másolva!
A 63 kg-os súlycsoportban érdekelt Szerencse Mónika kiesett a kantoni birkózó-világbajnokság utolsó napján, ezzel a magyarok számára véget ért a viadal.

Tomka Tivadar helyszíni jelentése Kantonból

Szerencse az első fordulóban a görög Papavassiliouval került szembe, akitől egyszer már kikapott korábban. Az első menetben nem esett pont, összekapaszkodás következett, amelyben 3 pontot szerzett a magyar versenyző, a második és a harmadik menetet azonban elveszítette, és mivel ellenfel nem jutott el a döntőig, kiesett.

Szerencse Mónika: "Többször lassan reagáltam, amikor lábra ugrott a görög lány. Nem így terveztem a világbajnokságot, nagyon sajnálom."

Vatai László szövetségi kapitány: "Ha a csapatot értékelem, három női versenyzővel érkeztünk, és az előzetes terveimben az elvárás egy pontszerző hely vagy egy érem megszerzése volt. Ezt teljesítettük, ám több csatát is nyerhettünk volna az 55 és 63 kg-ban, és Sastin Marianna sem állt távol a világbajnoki döntőtől.

A magyarok három ötödik helyezést gyűjtöttek be a vb-n: a férfiaknál kötöttfogásban az 55 kg-os Oláh Tibor és a 120 kg-os Deák Bárdos Mihály, míg a hölgyeknél az 59 kg-os Sastin Marianna révén.