Vágólapra másolva!
A tizenkettedik helyet szerezte meg a Buda Julianna, Csonkás Szilvia, Gergics Tünde, Kiss Kata, Királyvári Nikolett, Polákovits Rita, Zsidi Orsolya összeállítású magyar kéziszercsapat a moszkvai ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Az együttes a karika-buzogány gyakorlat után (13,750 pont) még a tizedik helyen állt, a szalaggal viszont a tizenkettedik helyet szerezte meg (13,125 pont), így összetettben is a tizenkettedik helyen végzett. Ez pedig azt jelenti, hogy befejeződött számára a kontinensviadal, hiszen egyik szeren sem került a legjobb nyolc közé, amely finálét ért volna.

A junioroknál két gyakorlat bemutatása után 42,525 ponttal a nyolcadik helyen áll a kétfős magyar gárda. Hauser Judit kötéllel a tizenegyedik, míg Vass Dóra karikával a negyedik lett, utóbbi számára ez a teljesítmény vasárnap döntőt jelent.

"Elégedett vagyok a csapattal, mivel a tisztes helytállás volt a cél" - nyilatkozott Borbély Attila delegációvezető, az rg-szakág elnöke. "Úgy vélem, a pekingi olimpiai kvalifikáció szempontjából jó úton haladunk. Külön örülök a juniorok sikerének."

Együttes kéziszercsapat (karika-buzogány, szalag):
1. Oroszország 33,400 pont
2. Olaszország 32,150
3. Fehéroroszország 31,675
...12. Magyarország 26,875

Szombaton a juniorok versenyében Hauser buzogány, Vass pedig szalaggyakorlatot mutat be.