Vágólapra másolva!
A B döntőben a negyedik, összesítésben a tizedik helyen végzett a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység a London melletti Etonban rendezett világbajnokságon.

A szám címvédőjeként indult magyar duót előzetesen a 4-6. helyre várta a szakvezetés, így hasonlóan a szereplését már korábban befejező Haller Ákos, Pető Tibor kettőshöz (kétpár, 13. hely) és Bencsik Gáborhoz (egypár, 15.) kissé csalódást okozott a vb-n nyújtott teljesítménye. Igaz ez még akkor is, ha Vargáék már korábban jelezték: a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb előtt az idei esztendőt elsősorban feltöltődésre, edzésre és nem a minél jobb eredmények elérésére szánták.

Az angliai viadalon a piros-fehér-zöld küldöttségből egyedül a Verőci Lídia, Kónya Alíz kétpár szerepelt a várakozásoknak megfelelően, ez az egység kilencedikként zárt.

"Sajnos nem sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk, de azért nincs pánikhangulat a csapaton belül" - mondta Melis Zoltán szövetségi kapitány. "Még mindig jobb, hogy most történt ez a csalódást keltő szereplés, mint a jövő évi vb-n, ahol már ötkarikás kvótákért kell harcolni. Tudjuk a hibákat és ki fogjuk javítani azokat. Bízom benne, hogy a következő világbajnokságon sokkal jobban teljesítünk majd."

A 2007-es, kvalifikációs vb-re Münchenben kerül sor.

Kilencedik a női kétpár az evezős-vébén/sport/egyeni/20060826kilencedik.html