Vágólapra másolva!
Kovács Ágnes folytatja úszópályafutását, s nemcsak a 2007-es, debreceni rövidpályás Európa-bajnokságon akar rajthoz állni, hanem még a 2008-as pekingi nyári olimpián is. A Kőbánya SC 25 éves klasszisa ezt személyesen jelentette be keddi sajtótájékoztatóján, leszögezve, hogy döntésében jelentősen inspirálta a minapi, margitszigeti Európa-bajnokság, ahol több ezer ember ünnepelte őt a három bronzérme megszerzésekor.

A mellúszás olimpiai, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnoknője a budapesti Eb-t eleve sportpályafutása egyik legemlékezetesebb heteként jellemezte, amelyet olyan megható és meghatározó élményként élt meg, hogy nem szerette volna, ha ez az utolsó versenye. Folytatja tehát karrierjét, ahogyan fogalmazott: "Ági volt, van és lesz is".

Elhatározását segítette, hogy támogatói továbbra is mellette állnak, szakmailag pedig rengeteg jótanácsot kapott idősebb, tapasztaltabb külföldi úszókiválóságoktól, akik elsősorban a sok versenyzésben adták meg a magyarázatát az "öregkori" eredményességnek.

Kovács Ágnes is szeretne minél több viadalon indulni, és bár még egyeztetni kíván, minden fontos részletben megállapodni a Kőbánya SC vezetőedzőjével, Turi Györggyel, saját trénerével, Nemes Zoltánnal és Kiss László szövetségi kapitánnyal, ahhoz mindenképpen ragaszkodik, hogy két kiemelt eseményen, a jövő decemberi, debreceni rövidpályás Eb-n, és a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon induljon. Utóbbi a negyedik olimpiája lesz, de nem zárta ki azt sem, hogy a nyári, kínai csúcsvetélkedő előtt ott legyen a 2007 márciusában esedékes melbourne-i világbajnokságon is.

A medencén kívüli életről is szót ejtve elmondta, hogy szeptembertől Kőbányán útjára indítja úszóiskoláját, és bár főleg szervezőmunkát fog végezni, a medenceparton is fel-felbukkan, s igyekszik a tőle telhető legtöbbet átadni tudásából, tapasztalatából a kicsiknek. A magánszféra része a tanulás is: Kovács Ágnes elmondta, hogy ősztől a "Közgázon" másoddiplomás-képzésben vesz részt levelező tagozaton, s reménye szerint két év múlva okleveles közgazda lesz belőle.

Hogy úszóként még mire viheti, arra pedig így válaszolt: számára, aki volt már ötkarikás aranyérmes is, az olimpián nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, miközben persze a minél eredményesebb szereplés is a cél, Pekingben is.