Vágólapra másolva!
A világelső svájci Roger Federer nyerte a 2,45 millió dollár összdíjazású torontói kemény pályás férfitenisz-tornát, a Mestersorozat hatodik állomásán, miután a döntőben 1 óra 47 perc győzött a francia Richard Gasquet ellen. 

Az első játszmában Gasquet bátor játékával alaposan meglepte Federert, aki az alapvonalon és a hálónál is - tőle szokatlanul - meglehetősen sokat hibázott, így 31 perc alatt vezetéshez jutott. A második felvonásban a világelső megrázta magát, 1:0 után elnyerte ellenfele adogatójátékát, bámulatos pontokat ütött és előnyét végig megtartva, újabb félóra elteltével kiegyenlített.

A döntő szettben (36 perc) egészen 2:2-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, majd Federer brékelt, és ha nehezen is, de megnyerte a saját szerváját (4:2). Ezzel meg is pecsételődött a 20 esztendős francia tehetség sorsa: a hátralévő két gémben becsülettel harcolt, de már nem volt esélye Federer ellen, akit a rajongók már csak a "tenisz Paganinijeként" emlegetnek.

A sorozatban 54. észak-amerikai mérkőzésén diadalmaskodó 25 éves csillag pályafutása 40. tornagyőzelmét szerezte meg és sikeréért 400 ezer dollárt kapott, míg Gasquet az összeg felével vigasztalódott.

eredmény, döntő:
Federer (svájci, 1.) - Gasquet (francia) 2:6, 6:3, 6:2

Kisebb meglepetésre a harmadik helyen kiemelt kínai Csie Cseng nyerte a stockholmi 145 ezer dollár összdíjazású női versenyt. A kínai játékos a fináléban az elsőként rangsorolt orosz Anasztaszja Miszkinát győzte le nagyon könnyedén, két játszmában.

eredmény, döntő:
Csie Cseng (kínai, 3.) - Miszkina (orosz, 1.) 6:4, 6:1

Az orosz Jelena Gyementyjeva nyerte meg a 600 ezer dollár összdíjazású Los Angeles-i viadalt, miután a fináléban három szettben legyőzte a szerb Jelena Jankovicot. Az elődöntőben az első helyen kiemelt Marija Sarapovát búcsúztató kiválóság 2:22 óra alatt kerekedett felül riválisán, és idei második - karrierjének pedig a hatodik - trófeája mellé 95 ezer dollárt kapott.

A gyenge évkezdete miatt már a visszavonuláson gondolkodó Jankovic 48 900 dollárral vigasztalódhat.

eredmény, döntő:
Gyementyjeva (orosz, 3.) - Jankovic (szerb, 16.) 6:3, 4:6, 6:4