Vágólapra másolva!
Felemás mérleggel zárták a 25 méteres mobilmedencében rendezett hétvégi hamburgi úszófesztivált a magyarok: Cseh László vasárnap megnyerte a 200 méteres vegyesúszást (1:56.14 p), ugyanitt Kerékjártó Tamás negyedik (2:01.39), 200 m gyorson pedig harmadik lett (1:47.97 p), míg a fő számában, 200 m mellen másodikként célba ért Kovács Ágnest utóbb kizárták.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoknő bosszúsan mesélte, hogy értetlenül áll diszkvalifikálása előtt.

"Tizenegy éve indulok világversenyeken, és soha nem esett meg velem ilyen! Nem is értem, s főleg nem tudom, hogy mire gondoltak, amikor - miután két német előtt 2:25.05-ös, igen jó idővel, s másodikként a dél-afrikai győztes mögött célba csaptam - szabálytalan fordulóra hivatkozva kizártak. Ráadásul a döntést nem a szokásos módon, közvetlenül a beérkezés után, hanem jó tíz perc elteltével közölték velem. Mit is mondjak, különösen annak fényében, hogy olimpiai bajnokként kifejezetten a 200 m mellre invitáltak meg a német szervezők?..."

Kovácsot legfeljebb az vigasztalhatja, hogy szombaton, a nyitónapon úgy lett harmadik 50 m mellen, hogy 31.32 másodpercre javította hét évvel ezelőtt felállított, 31.42-es országos rövidpályás országos csúcsát.