Vágólapra másolva!
Kis Gergő országos csúcsot ért el a margitszigeti úszó Európa-bajnokság medencés versenyeinek nyitónapján. Az ifjúsági kontinensbajnok a 400 m-es férfi gyorsúszásban 3:51.02 perccel ért célba selejtezős futamában. Az ajkaiak kiválósága 9 századot javított Szabados Béla 1997. május 20. óta élt rekordján. Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen az 5. legjobb idővel már döntős, 100 méteres hátúszásban Cseh László a 3., 100 mellen Bodor Richárd az 5., női 400 vegyesen Jakabos Zsuzsanna szintén az 5., 200 háton pedig Verrasztó Evelyn a 3., Szepesi Nikolett a 7. legjobb időeredménnyel jutott a középdöntőbe.

A margitszigeti úszó Európa-bajnokság szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a hétfőn kezdődő versenyek délelőtti előfutamaira ingyenes a belépés, a délutáni finálékra pedig kedvezményes jegyeket biztosítanak.

"Fontos a bevétel, de még fontosabb, hogy mindenki, aki az úszást szereti, anyagi helyzetétől függetlenül ott lehessen a nézőtéren - mondta Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság elnöke. - Ezért Ruza József főtitkárral úgy döntöttünk, hogy a korábbi szándékunkkal szemben a délelőtti előfutamok látogatása ingyenes, a délutáni döntőkre pedig minden nap meghatározott létszámban, az érkezési sorrend alapján 1000 Ft-os kedvezményes jegy is kapható. Változatlan az álláspontunk: ez az Európa-bajnokság mindenkié, anyagi okokból nem szorulhat ki egyetlen sportbarát sem az eseményről mindaddig, amíg a tribünök ezt elbírják."

Akik elővételben megvásárolták jegyüket, a legjobb helyen, a cél felett foglalhatják el helyüket.

(MTI)