Vágólapra másolva!
"Megkaptuk a XIII. kerületi önkormányzattól a használatba vételi engedélyt, minden az Eb-állapotnak megfelelően működik a felépült margitszigeti Széchy Tamás Uszodában, amely otthonául szolgál a július 26. és augusztus 6. közötti vizes Európa-bajnokságnak" - újságolta pénteken a beruházó Rendezvénycsarnok Zrt. képviseletében Keszthelyi Péter főmérnök.

Keszthelyi hozzátette, hogy az Eb-n sajtóközpontként funkcionáló evezős klubház felújítása még folyik, a mobil lelátók szerelésével félig készültek el, ugyanakkor a szabadtéri mozi elbontásával teljesen végeztek, kialakítva a televíziós közvetítésre szolgáló helyeket.

A Széchy-uszoda területén több helyütt is zajlik még a munka, ám ami a lényeg: működik rendben a két új medence, a kisebb műúszó, és a nagyobb, tízpályás, 50-es versenymedence is, mely utóbbiban szombaton és vasárnap rendezik meg az úszók tesztviadalul szolgáló Budapest-bajnokságát.

A magyar válogatott tagjai közül először Gyurta Dániel látja majd élőben az Eb helyszínét, ő elárulta: már nagyon várja a "találkozást".

"Fantasztikusan érzem magam, ott tartok a felkészülésben, ahol ebben a fázisban kell, minden a terveink szerint halad. A mallorcai szereplés fontos, de a budapesti Európa-bajnokság a legfontosabb, azaz elég nagy baj lenne, ha már most csúcsformában úsznék. Arra nem egészen öt hét múlva lesz szükség, hazai közönség előtt, most munkából megyek versenyezni, tehát nagyon nagy időt még ne várjanak tőlem. Nem véletlen, hogy a hétvégén sem indulok a saját számomban, viszont szinte minden más úszásnemben rajthoz állok: jelen pillanatban erre van szükség" - mondta Gyurta, aki az elmúlt két hetet Gyopárosfürdőn töltötte tizenéves társaival, a jövő heti, mallorcai Eb-re készülő ifiválogatott tagjaként.