Vágólapra másolva!
Bár Vajda Attila neve még szerepelt a 200 méteres előfutamok rajtlistáján, olimpiai bronzérmesünk nélkül indult el a kenu egyesek futama. A péntek ugyanis meglehetősen szerencsétlenül ért véget a szegedi fiatalember számára, aki súlyos balesetet szenvedett: sérült jobb bokáját a 2-es kórház baleseti sebészetén varrták össze az orvosok.

"Hát mit mondjak, nem vagyok egy szerencsés alkat" - mondta szombaton délelőtt Vajda Attila. "Péntek este hatalmas zuhé volt Szegeden. A lépcsőházunk úszott a víztől, a papucsom is nedves volt, így amikor benyitottam a házba olyan volt, mintha tükörjégre léptem volna. Megcsúsztam, egyenesen az üvegajtóba estem, ami szétvágta a jobb bokámat. Az ínszalagot és az artériát is átvágta az üveg, így az orvosoknak három órás műtétbe tellett, mire rendbe tettek. Most gipsz van a lábamon, és ahogy hallom, nem túl jó a helyzetem."

- Az orvosok mit mondtak?
- A gipsz után még három hétig pihentetni kell, ezt követően kezdhetem el a gyógytornát.

- A racicei Európa-bajnokságot így biztosan ki kell hagynia, de mi a helyzet szegedi világbajnoksággal?
- Nem tudom. Nem igazán biztatnak. Természetesen szeretnék indulni, hiszen szegediként nagy álmom válna valóra azzal, ha a hazai világbajnokságon versenyezhetnék, de nem akarok fejjel menni a falnak. A teljes gyógyulásom sokkal fontosabb, éppen ezért nem akarok semmit sem elhamarkodni. Tartom magam a fokozatosság elvéhez, felkészülök a pekingi olimpiára, amelyről aranyérmet szeretnék hazahozni. Most egy kicsit le vagyok törve, de próbálok pozitívan a jövőbe nézni. A sors az idén megtréfált engem, de bízom benne, hogy számtalan lehetőségem lesz még arra, hogy bebizonyítsam: én vagyok a legjobb egyes kenus Magyarországon.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány az eset kapcsán azt nyilatkozta: a mindaddig, amíg minimális esély van arra, hogy Vajda rajthoz álljon a szegedi világbajnokságon, fenntartja a versenyző számára az indulási helyet.

[origo]