Vágólapra másolva!
Az utolsó jelentős megmérettetés vár a magyar öttusázókra a júliusi, budakalászi Európa-bajnokság előtt: a hazai mezőny szombaton a bajnoki érmekért küzd meg, Budapesten.

A verseny a kontinensviadalra sem a férfiak, sem a nők esetében nem válogató, a jövő hétre ígért csapathirdetés előtt azonban az esetleg tisztázatlan helyzetekben támpontként szolgálhat a két szövetségi kapitánynak, Pálvölgyi Miklósnak és Kulcsár Antalnak.

Az erősebbik nem küzdelméből betegség miatt hiányozni fog a kétszeres egyéni világbajnok, olimpiai ezüstérmes Balogh Gábor, valamint Kasza Róbert, illetve az év során korábban megsérült Marosi Ádám és Németh Róbert. A hölgyek versenyében valamennyi válogatott elindul

Tavaly az Alba Volán remekelt, Horváth Viktor, Vörös Zsuzsanna és a székesfehérvári női együttes győzött, míg a férfiak csapatversenyét a BHSE nyerte.

A szombati viadalon a lövészetre a Mexikói úti lőtéren (7.30), a vívásra a BVSC-csarnokban (10 ó), az úszásra a BVSC-uszodában (13 ó), a lovaglásra a Nemzeti Lovardában (15.30), a futásra a Puskás Ferenc-stadion edzőpályáján (18 ó) kerül sor.