Vágólapra másolva!
Kemény felkészülési időszakot, napi hat és fél órás edzéseket követően a budapesti Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott úszók a hétvégén Monte-Carlóban, a Mare Nostrum körverseny első állomásán vesznek részt, míg a klubok legjobbjai Zágrábba utaznak.

A "monacói csapatnak" tagja Boulsevicz Beatrix, Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Molnár Ákos és a Verrasztó testvérek, Evelyn és Dávid. Az európai elit mellett erős ausztrál és japán együttes is várható.

Kiss László szövetségi kapitány szerint kiválóan sikerült a balatonfűzfői edzőtábor: "A szállodában minden kívánságunkat lesték, így csak a dolgunkra koncentráltunk. A gyorsasági állóképességi munkát mindenki maradéktalanul elvégezte, el is fáradtak a gyerekek, úgyhogy ideje egy kicsit versenyeztetni őket. Már várják is nagyon."

A szakember úgy véli, elsősorban a vegyes úszóktól - Csehtől, Jakabostól és Hosszútól - várható győzelem. Cseh - a magyarok közül egyedüliként - külön meghívásra továbbutazik a Mare Nostrum második állomására is, Canet-en-Roussillionba, míg a többiek a következő hétvégén Bécsben versenyeznek.