Vágólapra másolva!
Eddig olyan jól titkolták a kapcsolatukat, hogy senki sem gondolta volna: az olimpiai bajnok, kétszeres világ- és ötszörös Európa-bajnok műkorcsolyázó Tatjana Totmjanyina férjhez megy edzőjéhez, a nálánál huszonhárom évvel idősebb, ugyancsak olimpiai bajnok Oleg Vasziljevhez.

A 24 éves Totmjanyina, aki Makszim Marinyinnal bő egy hónapja megnyerte a torinói olimpián a párosok versenyét, a Zsizny (élet) című orosz újságnak nyilatkozva árulta el, hogy férjhez megy az edzőjéhez. Totmjanyina elmondta, hogy az 1984-es szarajevói téli olimpia közvetítésében, a televízióban látta először Vasziljevet, s bár látni valóban láthatta, azt azért jegyezzük meg, hogy ekkor még csak kétéves volt. Vasziljev akkor Jelena Valovával olimpiai bajnok lett a párosok versenyében, s a kettős 1984-től 1992-ig házastársként élt. A válás után Vasziljev újra megnősült, és a második házasságából lánya is született.

A sors úgy hozta, hogy közben Totmjanyina is a jégpályán kötött ki, s éppen Vasziljev lett az edzője, aki iránt már kislányként is rajongott. Ez a rajongás aztán szerelemmé nőtte ki magát, ami eleinte természetesen csak egyoldalú volt. Amint most kiderült, Totmjanyina csak 22 esztendősen, másfél éve vallotta be edzőjének az iránta táplált érzéseit, amikor a 2004 október végi sérüléséből lábadozott.

Emlékezetes, hogy a pittsburghi Skate America Grand Prix-versenyen egy emelés közben a partnere, Makszim Marinyin a fejére ejtette, és súlyos agyrázkódást szenvedett. Ez az eset hozta igazán közel egymáshoz Totmjanyinát és Vasziljevet, aki végig kitartott a versenyzője mellett a nehéz hetekben, s hatalmas virágcsokrokkal is meglepte.

"Nem én vagyok az első lány, és nem is az utolsó, aki beleszeret az edzőjébe. Oleg ugyan negyvenhét éves, de ez egyáltalán nem látszik rajta, testben és lélekben is fiatal. Sokáig titkoltunk kapcsolatunkat, de most már nincs értelme tovább titkolóznunk" - nyilatkozta Tatjana Totmjanyina.

Fábik Tibor