Vágólapra másolva!
Wink néven új asztalitenisz-klub alakult Budapesten. Az egyelőre négy, utánpótláskorú játékost foglalkoztató egyesületet Magyarországon befektető kínai vállalatok alapították és tartják fenn.

A Wink az Asia Centernél található China Mart bevásárlóközpont harmadik emeletén rendezte be főhadiszállását, ezer négyzetméteren 21 asztal és kiszolgálóhelyiségek állnak a hivatásos játékosok és az amatőrök rendelkezésére. A klub a fogyatékkal élő sportolók számára is játéklehetőséget kínál.

Ahogy a keddi avatóünnepségen elhangzott: az egyesület létrehozásának elsődleges célja, hogy a magyar asztalitenisz fejlődését szolgálja. A korábban a BVSC-nél is tevékenykedett vezetőedző Vej Csin-csiu mellett a világbajnok Klampár Tibor és a többszörös országos bajnok Marsi Márton is trénerként segíti majd a versenyzők felkészülését, s emellett a tervek között szerepel, hogy a sportág nagyhatalmának számító Kínából rendszeresen érkeznek majd játékosok partnernek. A Wink idővel szeretne nemzetközi szintű sportklubbá válni.

A keddi eseményen a klub elnöke, Vej Hsziang mellett köszöntőt mondott Világosi Gábor, az Országgyűlés alelnöke, az egyesület tiszteletbeli elnöke, valamint Csu Csu-sou, Kína magyarországi nagykövete, Faragó Judit, a hazai szövetség főtitkára és Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség elnöke is. A klub első "hivatalos mérkőzését" egyébként az ünnepség után Csu Csu-sou és Világosi Gábor vívta egymással, a rövid meccs fordulatos csatát követően igazságos döntetlennel ért véget.