Vágólapra másolva!
Szerdán kezdődik Moszkvában az év első jelentősebb sportlövő viadala, a légfegyveres Európa-bajnokság, amelyen 3-4 érem megszerzését tűzte ki célul a magyar csapat elé Kissné Oroszi Edit szövetségi kapitány.

A decemberi csapathirdetéshez képest egy helyen történt változás, miután Joó Éva (puska) betegség miatt lemondta a szereplést, helyére pedig Nagy Zsófia került a felnőtt együttesbe.

"Éva kiesése mellett is minden szakágban van éremesélyes versenyzőnk. Gondolok itt elsősorban a puskás Sidi Péterre, a pisztolyos Csonka Zsófiára, illetve a futócéllövő Sike Józsefre. Mellettük a férfi futócélcsapattól remélek dobogót" - mondta a szakvezető.

Kissné Oroszi Edit kiemelte, hogy január elejétől nagyon komoly felkészülésben volt részük a keret tagjainak, ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a versenyzők még nem a kontinensviadalon lesznek csúcsformában, miután nem az Eb az idei év fő versenye.

"Természetesen a Világkupákra és a nyári világbajnokságra koncentrálunk elsősorban, ugyanis ezeken a viadalokon lehet majd olimpiai kvótákat szerezni. Persze a 3-4 dobogós helyezés így is reálisnak tűnik" - nyilatkozta a kapitány.

A felnőttek mellett a juniorcsapat is jó eredmények reményében utazik az orosz fővárosba. A fiataloknál elsősorban a futócéllővő Keczeli Biankától és a pisztolyos Végh Barbarától lehet kiemelkedő teljesítményt várni az Eb-n.

A magyar csapat:
LÉGPUSKA
férfiak:
Kecső Zoltán, Papp Máté, Sidi Péter
nők:
Nagy Zsófia, Krzyzewsky Beáta, Miskolczi Julianna
junior lányok:
Borbély Erzsébet, Gábli Orsolya, Karmacsi Anikó
junior fiúk:
Gábli Sándor, Horváth Gábor, Veres Ádám

LÉGPISZTOLY
férfiak:
Csizmadia András, Karacs Zsolt, Papanitz Zoltán
nők:
Csonka Zsófia, Erdős Dorottya, Sike Renáta
junior lányok:
Eiselt Judit, Laczik Anita, Végh Barbara
junior fiúk:
Bencz Lajos, Pál Balázs

FUTÓCÉL
férfiak:
Sike József, Tasi Tamás, Szabó Tibor
nők:
Máté Edit
junior fiúk:
Belák András
junior lányok:
Keczeli Bianka