Vágólapra másolva!
Szerdán a budapesti Farkasréti temetőben több százan kísérték utolsó útjára Kádárné Csák Ibolyát, a berlini olimpia magasugró bajnoknőjét.
Forrás: MTI
Forrás: MTI

A február 10-én, életének 92. évében elhunyt sportolónőt Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Rábold Gusztáv, a Magyar Atlétikai Szövetség első embere, illetve Füleky András, a Nemzeti Sporthivatal elnökhelyettese búcsúztatta. Beszédet mondott a Nemzeti Torna Egylet nevében Zsembery Jenőné, aki bejelentette, hogy az első magyar sportegyesület az örökös tiszteletbeli elnöki címet adományozta Csák Ibolyának.

"Csák Ibolyától a magyar fiatalok elsősorban a hűséget tanulhatják meg, hiszen pályafutása során egyetlen klubnak volt a tagja, és egyetlen munkahelyen töltött el közel hatvan évet, s élt boldog házasságban több mint hat évtizeden át" - mondta többek között Schmitt Pál.

A gyászolók között volt Zsivótzky Gyula, Balczó András, Novák Ilonka, Rejtő Ildikó, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő olimpiai bajnok is.

Csák Ibolya az 1936-os berlini játékokon és az 1938-as Európa-bajnokságon aranyérmet nyert, távolugrásban kétszeres, magasugrásban hétszeres magyar bajnok volt.